Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 27-03-2023 674 keer bekeken 0 reacties

Vanaf deze week wordt de programmering van Omroep Drimmelen gewijzigd. Tot nu toe werd het programma van onze wekelijkse TV uitzending op woensdagavond 19.00 uur ververst. Vanaf nu zal deze verversing ingaan op vrijdagavond om 19.00 uur.

Vanaf  31 maart om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

  • Drimmelen Actueel
  • Bijzondere hobby’s – miniatuur taxi’s
  • Over smaak valt….
  • Muziek in de regio-100 jaar Concordia
  • Sara dag Drimmelen
  • Halfvasten
  • Dorpsgericht Werken - Fietsmaatjes
  • Samenvatting Snertconcert St. Caecilia

Drimmelen Actueel

Deze week de 1e aflevering van onze nieuwsrubriek in een nieuw jasje. Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

Bijzondere hobby’s – miniatuur taxi’s

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s’ ging verslaggever Joost Pieterman dit keer op bezoek bij onze vrijwilliger Marcel Raafs. Naast zijn drukke werkzaamheden voor Omroep Drimmelen verzamelt hij al jaren miniatuur taxi’s en heeft inmiddels een indrukwekkende verzameling. Hij vertelt er enthousiast over en natuurlijk laten wij ook zijn verzameling zien.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Corine Polak uit Drimmelen.

Muziek in de regio-100 jaar Concordia

Fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe werd op zaterdag 17 maart 1923 opgericht en bestaat dus 100 jaar. Reden voor een feestje, dus kon een jubileumconcert in Zaal Concordia niet ontbreken.  Wij laten u in deze uitzending een fragment zien uit het concert.

Sara dag Made

Drie jonge vrouwen van rond de 50, Carla Theuns-van Geloof, Jolanda de Keizer en  Monique Verwijmeren,  vonden het zonde dat een traditie van meer dan 30 jaar verloren zou gaan. Daarom zetten zij gezamenlijk de Sara-stichting op. De Sara dag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 15 april met als thema: Fabulous 50. Onze verslaggever Joop vd Sande ging in gesprek met de 3 dames en met Dylan van der Steen, exploitant van Hotel Het Trefpunt, over de Sara-stichting en de organisatie.

Halfvasten

Op zondag 19 maart was het halfvasten ofwel Laetare (Latijn voor Verheug U). Op deze zondag werd gevierd dat de vastentijd halfweg is en dat (over drie weken) het Paasfeest in aantocht is. Vanaf de negende eeuw had deze zondag een feestelijk karakter. In een aantal plaatsen waar een oude carnavalstraditie bestaat, wordt met Halfvasten een carnavalesk feest gevierd. Ter gelegenheid van halfvasten laten we u beelden zien van het afgelopen carnavalsfeest.

Dorpsgericht Werken - Fietsmaatjes

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Jenny van Schooten (Fietsmaatjes Made) en Margot Pelders (Fietsmaatjes Oosterhout).

Samenvatting Snertconcert

De slagwerkgroep van   Harmonie- en Tamboerkorps St. Caecilia uit Made verzorgde op 5 maart in Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs, een snertconcert. We konden genieten van een bijzonder concert, maar ook van verse, huisgemaakte erwtensoep. Aan dit concert verleende ook het Malletkorps uit Wouw en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe hun medewerking . Wij alten u een samenvatting zien.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen