Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 12-04-2023 813 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 14 april om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Drimmelen Actueel • Jong Nederland • Uit de oude doos • Mades Meezingkoor • 30 jaar Wereldwinkel Made • Toeristisch Drimmelen • NLDoet

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Jong Nederland

Jong Nederland bestaat volgend jaar 80 jaar en dat is reden voor Omroep Drimmelen om daar een keer aandacht aan te besteden. Onze verslaggeefster Marylène Koelewijn ging met een cameraploeg op bezoek bij deze jeugd en jongerenorganisatie. Zij vertelt over het ontstaan en de geschiedenis en sprak er ook met hopman Jules van Oorschot, en 2 andere (oud)leden.  Een verslag met veel foto’s uit lang vervlogen tijden.

Uit de oude doos

Wij kwamen in ons archief een wel heel bijzonder filmverslag tegen, van wat toen nog TVExtra was. TVExtra had namelijk een uitnodiging van China gekregen voor de Miss Tourisme Queen International 2010-verkiezing. Daaraan nam Nathalie den Dekker uit Made deel als Miss Nederland. Een kleurrijk filmverslag was het resultaat.

Mades Meezingkoor

Op 26 maart trad het Mades Meezingkoor op in de Korenbeurs met hun 15e Meezingfestijn. Wij laten u een compilatie zien van een aantal nummers die zij er zongen.

30 jaar Wereldwinkel Made

De Wereldwinkel in Made is op 19 maart 1993 ontstaan vanuit de werkgroep 'Kerk en Samenleving' en bestaat dus 30 jaar. In eerste instantie werd op kleine schaal begonnen met de verkoop van koffie, thee en siervoorwerpen in plaatselijke supermarkten en bij de Rabobank in Made. In 1996 werd met behulp van de gemeente Made, de familie Rovers en vele vrijwilligers, de Wereldwinkel in de Marktstraat van Made gerealiseerd. Wij gingen er op bezoek en spraken met Gerard Thijssen en Ricus Tiekstra van de Wereldwinkel.

Toeristisch Drimmelen

Iedereen in onze gemeente weet hoe prachtig Drimmelen is, maar ook voor toeristen is de Biesbosch-streek de moeite van het bezoeken meer dan waard. Wij starten deze week met een nieuwe rubriek: Toeristisch Drimmelen. Corine Polak van Recreatief Drimmelen vertelt ons er in deze eerste aflevering meer over.

NLDoet

Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in het land, weer NLDoet. Ook vele vrijwilligers uit Drimmelen steken elk jaar hun handen uit de mouwen. Dit jaar stonden er ruim 200 klussen binnen onze gemeente op de planning. Met ongeveer 30 deelnemers gingen ze met koffie en gebak op bezoek bij inwoners. Ook brachten ze energiebesparende materialen in huizen aan. Door het slechte weer ging het opknappen van tuintjes niet door. Dit werd verzet naar 31 maart. Ook de wethouders Bakker en Vissers staken met veel plezier de handen uit de mouwen. Wij laten u een kort verslag zien.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen