Hoofdmenu

Tuinvereniging de Kil

 

Tuinvereniging De Kil is een kleine maar actieve tuinvereniging.  

Het volkstuinen complex bestaat al meer dan 35 jaar, maar Tuinvereniging “De Kil” is een jonge vereniging, die is opgericht sinds december 2012. Nu 8 jaar verder bestaat ons ledenbestand uit ongeveer 25 leden. De tuinierders zijn van alle leeftijden, zowel jong als gepensioneerd, een gezellige mix van mannen en vrouwen. De stukjes land variëren van 100 tot 400 m2. De invulling doet iedereen op zijn eigen manier.

Er liggen prachtige sier (bloemen)tuinen, moestuinen voor het telen van groente en fruit. En tussen de landjes door lopen er ook nog een aantal gezellige viervoeters rond, zoals paarden en schapen. Sommige leden hebben een kas of schuurtje op hun stukje land geplaatst. Maar er staat ook een grotere schuur voor algemeen gebruik, zodat je je tuingereedschap niet telkens heen en weer hoeft te sjouwen.
 

Samen doen
Huurders wisselen onderling volop ervaringen uit en geven elkaar tips. Jaarlijks houden we een algemene ledenvergadering (rond eind maart) en tijdens het moestuinseizoen pakken we af en toe wat gezamenlijke klussen op ten behoeve van het algemene terrein. Eens per jaar is er een doe-dag waarop we verwachten dat alle leden meedoen, want dan pakken we het grote snoeiwerk aan, onder het genot van koffie/thee en andere lekkernijen.   

Waar ligt het complex?
Het complex ligt achter de Kruistraat, in het verlengde van de Kilstraat in Lage Zwaluwe. Sinds een paar jaar hebben via de gemeente Drimmelen met behulp van een subsidie een verhard tuinpad kunnen aanleggen. Hiermee is de vereniging nog beter toegankelijk geworden tuinders die mindervalide zijn en er is voldoende gelegenheid om je auto te parkeren. Daarnaast heeft de tuin een aantal watertappunten.  

Zaai, Oogst en Eet uit eigen moestuin! Er gaat toch niets boven eigen, onbespoten groente en fruit uit eigen tuin? Tuinieren is dubbel gezond. Je bent lekker actief bezig in de buitenlucht en geniet van eigen biologische geteelde groeten en fruit. 

Heb je interesse in het huren van een stukje grond?
Neem dan gerust eens contact op met ons en kom eens kijken in de Kilstraat in Lage Zwaluwe.  
Email: tuinverenigingdekil@gmail.com 

Miranda Ligthart 

 

 

Cookie-instellingen