Hoofdmenu

Jeu de boules 'Boulevaart'

 

Boulevaart is opgericht in 1983 en is daardoor de oudste jeu de boules vereniging in de Gemeente Drimmelen. Het is niet de enige jeu de boules ‘vereniging’ want in de loop der jaren zijn er op diverse plaatsen jeu de boules baantjes aangelegd. Dit beperkt zich dan tot één of twee banen waar - meestal op de zomeravonden - onderling partijtjes worden gespeeld. De interesse in deze sport is dus wel degelijk aanwezig. Nadeel is echter dat je partners en tegenstanders moet ‘regelen’ om een of meerdere partijtjes te spelen. Dat hoeft bij Boulevaart absoluut niet.

Oudste vereniging zoekt ‘jonge’ talenten.
Boulevaart is een vereniging met een ledenaantal dat schommelt tussen de 90 en de 100 en een accommodatie heeft met maar liefst 17 jeu de boules banen. Nou komen die leden niet allemaal spelen op de diverse speeldagen (zondagochtend, dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagavond), maar bij normale weersomstandigheden schommelt het aantal deelnemers tussen de 40 en de 50

Sociale contacten zijn goed tegen vereenzaming.
Er wordt niet gespeeld met vaste teams. Iedereen heeft een nummerpenning die hij of zij voor de aanvang van de wedstrijden in de beker gooit. Daaruit worden de teams ‘getrokken’ die met en tegen elkaar spelen. Je weet van tevoren dus niet wie je partner is en tegen wie je gaat spelen. Altijd een verrassing en goed voor de sociale contacten, die overigens vòòr de wedstrijden en tijdens de koffiepauze stevig worden aangehaald.

Naast een eigen - gezellige, maar spannende - competitie worden er jaarlijks zo’n 14 toernooien georganiseerd, waaronder een snerttoernooi, een BBQ-toernooi, een Sinterklaas- en een Kersttoernooi. Mogelijkheden genoeg om een zondag op een gezellige manier door te brengen.

Kom gerust eens proeven.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een maandje ‘proef te draaien’ voordat de keuze gemaakt wordt om lid te worden. De contributie kan voor niemand een drempel zijn. Kijk maar eens op onze website www.boulevaart.nl. Daar vind je nog meer informatie over onze vereniging en als je ons volgt op https://www.facebook.com/boulevaart.terheijden/ dan krijg je een nòg beter beeld van ons wel en wee.

Jeu de Boules Vereniging Boulevaart
Ruitersvaartseweg 1b
Terheijden
Tel. 06 - 53 27 17 89

Cookie-instellingen