Hoofdmenu

Handbalvereniging Made - H.V.M.


Een stukje historie
In mei 1978 is H.V.M. opgericht door de heer Sieben (oprichtingsvergadering was op 18 mei 1978). Hij kwam van de vereniging EBHV uit Breda en wilde in Made de handbalsport op gaan starten. We hadden een goede start en meteen hadden we al jongens, meisjes en dames aan de slag met de sport. Met of zonder ervaring, iedereen was welkom.

In 1980 werd het eerste kampioenschap behaald bij de heren. Met de seniorenteams hebben we als hoogste 2de klasse gespeeld. De vereniging groeide gestaag door naar zo’n 120 leden. Half jaren 90 zaten we in een dip, het ledenaantal zakte naar 40. Echter dat was maar van korte duur en momenteel zijn we een gezonde vereniging met ruim 135 leden. Verschillende jeugdteams hebben meegedraaid op het hoogste regio-niveau.

Door de jaren heen is de vereniging uitgegroeid tot een goed draaiende vereniging met teams in alle leeftijdscategorieën. Lange tijd hebben we geen jongens- en herenteams gehad, echter, nu begint dat weer aan te trekken.

Het streven van de vereniging
De jeugd en volwassenen in Made en Drimmelen de gelegenheid bieden om samen gezellig in competitieverband aan handbal te doen. Daarnaast willen we de aanwezige talenten verder laten ontwikkelen.

Wil je echter geen competitie spelen en toch komen trainen dan kan dat ook. Iedereen is welkom en krijgt evenveel kans om aan de sport deel te nemen.
We vinden het meedoen belangrijker dan winnen, maar koesteren onze kampioenen en prijzen hun prestaties.

Hoe staan we er nu voor
De handbalcompetitie is onderverdeeld in twee delen, namelijk een zaalcompetitie (binnen) en een veldcompetitie (buiten).
Tijdens de zaalcompetitie, van oktober t/m maart spelen we in sporthal "De Amerhal".
In de veldcompetitie spelen we de thuiswedstrijden binnen in de sporthal "De Amerhal" en de uitwedstrijden worden buiten op een verharde veld gespeeld.
 

Teams
Momenteel heeft HVM 9 teams onder onze naam die actief in competities spelen.
En dat zijn:

1 Dames Senioren team
1 Dames Midweeks (spelen wedstrijden door de week)
1 Dames B-team
1 Dames C-divisie associatieteam (onder naam van Goodflooring/HMC
2 Dames C-team
1 Meiden D-team 
1 Jongens D-team
1 E-gemengd team

Ieder jaar organiseren we een gezellig familietoernooi, waarbij de leden broertjes, zusjes, vaders, moeders enz. mee mogen brengen en wordt er een onderling toernooi gespeeld. Jaarlijks is de opkomst rond de 100 fanatieke ‘spelers’.

In de kerstvakantie wordt al jaren het schoolhandbaltoernooi georganiseerd. Twee dagen lang wordt er gestreden door teams van alle basisscholen uit Made en Drimmelen om de eerste plaats in hun poule. Ieder jaar zijn dit weer gezellige dagen, waarbij de opkomst altijd erg goed is. Vaak komen hier ook nieuwe leden uit voort.

 

Cookie-instellingen