Hoofdmenu

EHBO vereniging St. Bernardus MadeHistorie
St. Bernardus een is EHBO vereniging, opgericht i n juni 1939. In die tijd werd de bedreiging in ons land steeds voelbaarder. Een groep Mayeners  vond het tijd om een club op te richten die er konden staan, voor de  medemens,  als het nodig zou zijn . Op dit moment telt onze vereniging  50 leden.

Waarom EHBO
EHBO leer je voor een ander. Je kunt jezelf n.l. niet reanimeren als dit nodig zou zijn.
Je kunt wel je medemens reanimeren. Voor jezelf i s kennis en vaardigheid een grote pre in hoe te handelen in welke situatie dan  ook. Bellen naar een hulppost is ook al helpen . Een EHBO-er laat nooit iemand zomaar aan zijn/haar lot over. Die helpt waar hij/zij kan.
 

Opleidingen
Wij verzorgen opleidingen en herhalingscursussen voor een ieder die wil weten hoe hij/zij het beste kan handelen in een ongeval situatie.  EHBO leer je om je naaste te helpen die  in nood verkeert
Een opleiding tot EHBO-er duurt 28 uren en wordt afgesloten met een examen.
Daarna volg je herhalingslessen om je kennis en vaardigheden op niveau te houden en uit te breiden.
Evenementen
Om praktijk ervaring op te doen mag je mee naar evenementen om mensen te helpen die in nood verkeren.  Onze vereniging heeft, het hele door het jaar, een groot scala aan evenementen waar wij aanwezig zijn en hulp bieden indien nodig. Iemand die een evenement organiseert vraagt een vergunning aan bij de gemeente. Die wordt afgegeven als de veiligheid geborgen is.  Met andere woorden als er EHBO aanwezig is. Op een evenement werken we samen met onder andere de politie en handhaving.

 

AED apparaat
Wij willen graag een AED apparaat voor onze vereniging aanschaffen.
Zodat we die mee kunnen nemen naar elk evenement waar we  heen gaan.
De kosten hiervoor zijn een behoorlijke hap uit ons budget.
Als we via top 2000 een ondersteuning zouden kunnen krijgen voor deze aanschaf van dit apparaat, betekent  dat  voor ons heel veel.

Contact
Lia v. Meel
Voorzitter en instructeur,
EHBO St. Bernardus
Made
06-12832468

Cookie-instellingen