Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 09-04-2018 474 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 11 april zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Restauratie Witte Keet • Bijzondere hobby’s-miniaturenverzameling landbouw werktuigen • Van verleden naar heden-winkels Lage Zwaluwe

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

RESTAURATIE WITTE KEET IN DE BIESBOSCH

John van Oosterhout reikte op 16 maart namens het Biesbosch streekfonds een cheque uit aan de Stichting Vrienden van de Biesbosch voor restauratie van de Witte Keet in de Biesbosch. Hiermee kan de stichting een start maken met de herbouw van de ruïne. De keet was een onderkomen voor de griendwerkers en rietsnijders die verbleven in de Biesbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het een belangrijke rol als observatiepost voor de verzetsstrijders. Na restauratie zal het onderdeel gaan uitmaken van een educatieve wandeling voor jeugd en volwassenen.

GEMEENTE ACTUEEL - april

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

BIJZONDERE HOBBY’S-MINIATURENVERZAMELING LANDBOUW WERKTUIGEN

Omroep Drimmelen is voor een serie op zoek naar mensen met een bijzondere hobby. In deze eerste aflevering ziet u Kees v.d. Hout, die al jaren een verzameling opbouwt van miniatuur landbouw werktuigen. Hij laat in deze aflevering onder meer zijn verzameling John Deere tractoren zien. Niet alleen krijgt u ze te zien, maar hij kan er ook nog eens prachtig over vertellen.

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN – aflevering Lage Zwaluwe

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in Lage Zwaluwe en bezochten er het stationsgebied en de oude boerderij van ‘de Poelekens’, die in oude staat wordt hersteld. Natuurlijk weer met mooie oude foto’s en beelden van de huidige situatie.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen