Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 16-04-2018 820 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 18 april zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en wel • Vrijwilligsters Vluchtelingenwerk Drimmelen • Restauratie Witte Keet

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL

Deze week starten wij met onze nieuwe rubriek ‘Gezond en Wel’. Deskundigen vertellen u iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde,  u over tekenbeten.

VRIJWILLIGSTERS VLUCHTELINGENWERK DRIMMELEN

Ook in onze gemeente hebben een aantal voormalige vluchtelingen een nieuwe woonplek gevonden. Reden voor ons om een tweeluik te maken. In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met 3 vrijwilligsters van Vluchtelingenwerk Drimmelen. Zij vertellen onder meer over hun werk: het begeleiden van vrouwen om hier een nieuw, veilig thuis voor hun kinderen en zichzelf te vinden. In een volgende aflevering gaan we in gesprek met 4 van deze voormalige vluchtelingenvrouwen.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze keer informeert Stella Terlouw, beleidsmedewerker WMO, u over het Dorpsteam voor mensen die op de een of andere manier ondersteuning nodig hebben. Zij zal vertellen hoe het Dorpsteam werkt en hoe het bereikt kan worden.

RESTAURATIE WITTE KEET IN DE BIESBOSCH

John van Oosterhout reikte op 16 maart namens het Biesbosch streekfonds een cheque uit aan de Stichting Vrienden van de Biesbosch voor restauratie van de Witte Keet in de Biesbosch. Hiermee kan de stichting een start maken met de herbouw van de ruïne. De keet was een onderkomen voor de griendwerkers en rietsnijders die verbleven in de Biesbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het een belangrijke rol als observatiepost voor de verzetsstrijders. Na restauratie zal het onderdeel gaan uitmaken van een educatieve wandeling voor jeugd en volwassenen.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen