Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 07-05-2018 266 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 9 mei zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en wel • Van verleden naar heden-Lage Zwaluwe deel 1 • Gemeente actueel - mei • Overdracht binnentuin door BEI aan de Wijngaerd • Voormalige vluchtelingen in de gemeente

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert praktijkverpleegkundige Benthe van der Sanden u over de bloeddruk.

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN-LAGE ZWALUWE deel 1

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in lage Zwaluwe, waar we een gesprek hadden met Leen ten Haaf, bestuurslid van Zwaluws Erfgoed. Joost Pieterman sprak met hem over de winkels van vroeger. Natuurlijk weer met mooie historische foto’s.

GEMEENTE ACTUEEL - mei

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

BINNENTUIN OVERGEDRAGEN DOOR BEI AAN DE WIJNGAERD

De Stichting Bijen Educatie (BEI) heeft de laatste weken hard gewerkt aan het inrichten van een binnentuin voor zorgcentrum de Wijngaerd in Made. Het is een zogenaamde belevingstuin, waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van de planten, vlinders en bijen, maar waar ze vooral ook elkaar kunnen ontmoeten.  Op 20 april vond de officiële overdracht plaats. Natuurlijk waren we er bij.

VOORMALIGE VLUCHTELINGEN IN DRIMMELEN

Ook in onze gemeente hebben een aantal voormalige vluchtelingen een nieuwe woonplek gevonden. Reden voor ons om een tweeluik te maken. In deze tweede aflevering gaan we in gesprek met 4 van deze voormalige vluchtelingenvrouwen, die nu in Made en Terheijden wonen.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen