Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 25-06-2018 604 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 27 juni zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en wel –blaasontsteking • Buurderij Drimmelen • Van verleden naar heden – Made deel 2 • Brandweer Terheijden 200 jaar • Dorpsgericht werken- juni • Muziek in de regio – Artez Saxophone Orchestra deel 2

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over blaasontsteking. 

BUURDERIJ DRIMMELEN

Het is al even geleden, maar in Drimmelen ging de eerste Buurderij in deze regio van start. Buurderij Drimmelen is een nieuwe soort boerenmarkt in Drimmelen, bedoeld om de keten te verkorten en de macht terug te brengen naar lokale voedselproducenten. Op de website kunnen Buren kiezen wat ze bestellen bij verschillende producenten uit de buurt en zij betalen online. Twee dagen van tevoren sluit de online verkoop en één keer per week komt iedereen samen op de Buurderij, waar de producten afgehaald worden. Wij laten u een impressie zien van de allereerste Buurderij.

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN - MADE deel 2

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in Made. Onze cameraman Ad van Dijk ging er in gesprek met Wijnand van Gils, die oude foto’s verzamelt. Natuurlijk weer met mooie historische foto’s. Vanaf deze week de laatste aflevering van dit tweeluik.

BRANDWEER TERHEIJDEN 200 JAAR

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan organiseerde de brandweer Midden- en West-Brabant op 3 juni een Open Dag. Het leek wel of het hele dorp was uitgelopen om dit evenement in en bij de brandweerkazerne van Terheijden bij te wonen. Er was veel te zien, te beleven en te leren over de brandweer. Ook de jeugd genoot met volle teugen en dat was te merken aan een veel gehoorde opmerking: “Ik wil later ook bij de brandweer!”

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze maand is mantelzorg het onderwerp van gesprek.

MUZIEK IN DE REGIO – ARTEZ SAXOPHONE ORCHESTRA deel 2

Aan het eind van onze uitzending kunnen muziekliefhebbers kijken naar een uitzending uit onze serie ‘Muziek in de regio’. Deze week kijken we terug op de serie theeconcerten in het Witte Kerkje in Terheijden. Daarvoor kozen we voor een tweeluik met het optreden van  het Artez Saxophone Orchestra. Deze week is deel 2 te zien. De theeconcerten zijn voor de zomerperiode even gestopt, maar vanaf augustus valt er weer heel wat te beleven.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen