Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 02-07-2018 1292 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 4 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en wel –bevolkingsonderzoek darmkanker • Kunst en muziek aan de haven • Portret Toon van Dongen • Gemeente actueel – juli • Buurderij Drimmelen • Van verleden naar heden – Made deel 2

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ iedere week wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over het bevolkingsonderzoek darmkanker.

KUNST EN MUZIEK AAN DE HAVEN

Op zaterdag 16 juni organiseerde Stichting ToonArt in samenwerking met gemeente Drimmelen en Waterschap Brabantse Delta het evenement Kunst en muziek aan de haven van Hooge Zwaluwe. De opening van het nieuwe gemaal Emilia vormde de aanleiding. Diverse kunstenaars uit de gemeente Drimmelen presenteerden hun werk. Er was muziek op een aangelegd ponton; authentieke zalmschouwen en er was ook aan de inwendige mens gedacht. Kortom: het werd een geweldig feest en natuurlijk werd ook het gemaal feestelijk geopend.

PORTRET TOON VAN DONGEN

In onze serie portretten gaat Loes van Zwieten dit keer in gesprek met Toon van Dongen, bij velen beter bekend als Toon de Mol. Hij vertelt ons waar deze bijnaam vandaan komt. We komen heel wat over zijn leven te weten. Wie hij is, waar hij vandaan komt en niet te vergeten zijn vele activiteiten en hobby’s. Als clown bij evenementen en als sauwelaar vielen hem veel onderscheidingen ten deel. Zelfs die van beste juin en een koninklijke onderscheiding. Hij heeft ze verdiend!

GEMEENTE ACTUEEL – juli

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is dat wethouder Jürgen Vissers.  Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

BUURDERIJ DRIMMELEN

Het is al even geleden, maar in Drimmelen ging de eerste Buurderij in deze regio van start. Buurderij Drimmelen is een nieuwe soort boerenmarkt in Drimmelen, bedoeld om de keten te verkorten en de macht terug te brengen naar lokale voedselproducenten. Op de website kunnen Buren kiezen wat ze bestellen bij verschillende producenten uit de buurt en zij betalen online. Twee dagen van tevoren sluit de online verkoop en één keer per week komt iedereen samen op de Buurderij, waar de producten afgehaald worden. Wij laten u een impressie zien van de allereerste Buurderij.

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN – MADE deel 2

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in Made. Onze cameraman Ad van Dijk ging er in gesprek met Wijnand van Gils, die oude foto’s verzamelt. Natuurlijk weer met mooie historische foto’s. Vanaf deze week de laatste aflevering van dit tweeluik.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen