Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 09-07-2018 1285 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 11 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • De Sprong en Zuiderwaterliniefestival • Bruisend Made • Kunst en muziek aan de haven • Portret Toon van Dongen • Gemeente actueel – juli

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

DE SPRONG EN ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL

Commissaris van de Koning Wim van de Donk gaf op 23 juni het startschot voor het Zuiderwaterliniefestival in Brabant. Rond 12.30 uur vond  in Terheijden de militaire Sprong plaats, waarbij naast 20 andere parachutisten de Commissaris van de Koning  ‘uit de lucht kwam vallen’ bij De Schans in Terheijden. Het Zuiderwaterliniefestival werd het hele weekend gehouden om deze verdedigingslinie onder de aandacht te brengen. De hele dag waren er activiteiten, theater, live muziek en andere festiviteiten voor de vele bezoekers op de Schans.

BRUISEND MADE

Dit jaar vierde de Bruisende Buitendmarkt in Made haar 15-jarig jubileum. Er was straattheater, feestmuziek, kraampjes, kinderattracties en terrasjes.  Kortom: een gezellig feest voor iedereen en dat was te merken aan het hoge aantal bezoekers.  Ook de afdeling tv van Omroep Drimmelen was aanwezig. Natuurlijk om alle bezoekers te informeren over onze omroep, maar ook op zoek naar nieuw talent om onze groep vrijwilligers te versterken. Een impressie ziet u deze week in onze uitzending.

KUNST EN MUZIEK AAN DE HAVEN

Op zaterdag 16 juni organiseerde Stichting ToonArt in samenwerking met gemeente Drimmelen en Waterschap Brabantse Delta het evenement Kunst en muziek aan de haven van Hooge Zwaluwe. De opening van het nieuwe gemaal Emilia vormde de aanleiding. Diverse kunstenaars uit de gemeente Drimmelen presenteerden hun werk. Er was muziek op een aangelegd ponton; authentieke zalmschouwen en er was ook aan de inwendige mens gedacht. Kortom: het werd een geweldig feest en natuurlijk werd ook het gemaal feestelijk geopend.

PORTRET TOON VAN DONGEN

In onze serie portretten gaat Loes van Zwieten dit keer in gesprek met Toon van Dongen, bij velen beter bekend als Toon de Mol. Hij vertelt ons waar deze bijnaam vandaan komt. We komen heel wat over zijn leven te weten. Wie hij is, waar hij vandaan komt en niet te vergeten zijn vele activiteiten en hobby’s. Als clown bij evenementen en als sauwelaar vielen hem veel onderscheidingen ten deel. Zelfs die van beste juin en een koninklijke onderscheiding. Hij heeft ze verdiend!

GEMEENTE ACTUEEL – juli

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is dat wethouder Jürgen Vissers.  Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

 

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen