Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 16-07-2018 1290 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 18 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Zwaluwse Havenfeesten • Futurama - Traais Energiecollectief • Dorpsgericht werken • De Sprong en Zuiderwaterliniefestival • Bruisend Made

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

ZWALUWSE HAVENFEESTEN

Op de 25e editie van de Zwaluwse Havenfeesten was het weer een gezellige drukte. Op de Nieuwlandsedijk waren we weer even in het jaar 1900 door de prachtige kleding van vroeger en de oude ambachten die er werden beoefend.  Dit jaar was er ook het Zwaluws Kampioenschap Bommetje; een wedstrijd in wie de hoogste sprongen en beste salto's kon maken. Even nagenieten? Dat kan via onze uitzending.

FUTURAMA

Het Traais Energie Collectief presenteerde op 22 juni Futurama. Een festival voor alle Terheijdenaren die wilden beleven hoe het Traais energielandschap er in de toekomst uitziet. Er was een energiepuzzel voor de jeugd, die ook kon genieten van de energieshow met Mad Science. Natuurlijk waren er ook talrijke innovatieve ideeën te zien en te beleven voor volwassenen. In een film op 3 wanden speelden Terheijdenaren een hoofdrol. Daarin was te zien hoe dorpsgenoten in het verleden succesvol waren om met elkaar iets voor elkaar te krijgen en werd vooruit gekeken naar 2025. Zou het weer lukken om samen iets geweldigs voor elkaar te krijgen?

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen en ontvangt een gast.

DE SPRONG EN ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL

Commissaris van de Koning Wim van de Donk gaf op 23 juni het startschot voor het Zuiderwaterliniefestival in Brabant. Rond 12.30 uur vond  in Terheijden de militaire Sprong plaats, waarbij naast 20 andere parachutisten de Commissaris van de Koning  ‘uit de lucht kwam vallen’ bij De Schans in Terheijden. Het Zuiderwaterliniefestival werd het hele weekend gehouden om deze verdedigingslinie onder de aandacht te brengen. De hele dag waren er activiteiten, theater, live muziek en andere festiviteiten voor de vele bezoekers op de Schans.

BRUISEND MADE

Dit jaar vierde de Bruisende Buitenmarkt in Made haar 15-jarig jubileum. Er was straattheater, feestmuziek, kraampjes, kinderattracties en terrasjes.  Kortom: een gezellig feest voor iedereen en dat was te merken aan het hoge aantal bezoekers.  Ook de afdeling tv van Omroep Drimmelen was aanwezig. Natuurlijk om alle bezoekers te informeren over onze omroep, maar ook op zoek naar nieuw talent om onze groep vrijwilligers te versterken. Een impressie ziet u deze week in onze uitzending.

 

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen