Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 23-07-2018 1536 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 25 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Mee met…………… de Dierenambulance • Beleef tv • Veteranenbijeenkomst 2018 • Zwaluwse Havenfeesten • Futurama - Traais Energiecollectief

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

MEE MET…………… DE DIERENAMBULANCE
Elke dag zijn er honderden dieren in nood. Ze zijn ziek, gewond, verstrikt geraakt of gedumpt en redden het niet alleen. Deze dieren hebben direct hulp nodig! De ambulance rijdt overigens voor alle dieren, dus niet alleen voor honden en katten.  De dierenambulances van het dierenopvangcentrum Breda, die ook in onze gemeente actief is,  rukken jaarlijks ruim 3.000 keer uit om dieren in nood te redden. Omroep Drimmelen reed een middagje mee.

BELEEF TV

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de woonzorgcentra in de gemeente Drimmelen een Beleef TV te schenken. Een Beleef TV is een digitaal activiteitenscherm voor senioren. Het stimuleert bewoners om met elkaar spellen te doen of samen muziek van vroeger te luisteren. Hierdoor blijven de ouderen langer mentaal fit. In augustus laat de gemeente de Beleef TV’s plaatsen bij het Antonius Abt in Terheijden en de Ganshoek in Lage Zwaluwe. De Wijngaerd in Made was als eerste aan de beurt en wij waren daarbij.

VETERANENBIJEENKOMST 2018

Vrijdag 29 juni ontving burgemeester Gert de Kok veteranen uit de gemeente voor de jaarlijkse veteranenbijeenkomst. Op deze manier eert de gemeente haar veteranen en is er voor de veteranen zelf gelegenheid elkaar te ontmoeten. De heer Wim Geerts, secretaris-generaal van Defensie èn oud-inwoner van Made hield een inleiding. Daarna kwam John de Heijde uit Made aan het woord. Hij is sergeant-majoor bij de Koninklijke Landmacht. Onder zijn leiding volgde voor het gemeentehuis een demonstratie van de CBRN-eenheid uit Vught. Deze eenheid  is gespecialiseerd  in chemische, biologische, radiologische of nucleaire middelen. Zij  ondersteunt de politie en brandweer  bij een incident of (dreiging van) een aanslag met CBRN-middelen.

ZWALUWSE HAVENFEESTEN

Op de 25e editie van de Zwaluwse Havenfeesten was het opnieuw een gezellige drukte. Op de Nieuwlandsedijk waren we weer even in het jaar 1900 door de prachtige kleding van vroeger en de oude ambachten die er werden beoefend.  Dit jaar was er ook het Zwaluws Kampioenschap Bommetje; een wedstrijd in wie de hoogste sprongen en beste salto's kon maken. Even nagenieten? Dat kan via onze uitzending.

FUTURAMA

Het Traais Energie Collectief presenteerde op 22 juni Futurama. Een festival voor alle Terheijdenaren die wilden beleven hoe het Traais energielandschap er in de toekomst uitziet. Er was een energiepuzzel voor de jeugd, die ook kon genieten van de energieshow met Mad Science. Natuurlijk waren er ook talrijke innovatieve ideeën te zien en te beleven voor volwassenen. In een film op 3 wanden speelden Terheijdenaren een hoofdrol. Daarin was te zien hoe dorpsgenoten in het verleden succesvol waren om met elkaar iets voor elkaar te krijgen en werd vooruit gekeken naar 2025. Zou het weer lukken om samen iets geweldigs voor elkaar te krijgen?

 

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen