Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 30-07-2018 1383 keer bekeken 0 reacties

Het is vakantieperiode, dus ook veel van onze vrijwilligers zijn met vakantie. Daarom is er voor de maand augustus een speciale programmering van kracht.

Van 1 augustus tot 8 augustus zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 Actueel / Wij maken stroom – Amercentrale (herhaling) /Mee met………de Dierenambulance / Beleef tv / Veteranenbijeenkomst 2018.  Vanaf 8 augustus tot 1 september volgt onze vakantiespecial met achtereenvolgens de Top 2000 en de Top 100 Live Made.

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

WIJ MAKEN STROOM – AMERCENTRALE (herhaling)

Energie is een hot item. Reden voor Omroep Drimmelen om een item te maken over de Amercentrale. In onze regio is de Amercentrale beeldbepalend en levert werk aan heel wat mensen uit de regio. Het produceert elektriciteit en warmte en heeft voldoende vermogen om energie voor ruim 1 miljoen huishoudens te produceren. De geproduceerde warmte wordt onder meer in de Plukmadesepolder (gemeente Drimmelen) gebruikt voor het verwarmen van kassen. In dit item laten we u zien hoe deze energie, die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, tot stand komt.

MEE MET…………… DE DIERENAMBULANCE
Elke dag zijn er honderden dieren in nood. Ze zijn ziek, gewond, verstrikt geraakt of gedumpt en redden het niet alleen. Deze dieren hebben direct hulp nodig! De ambulance rijdt overigens voor alle dieren, dus niet alleen voor honden en katten.  De dierenambulances van het dierenopvangcentrum Breda, die ook in onze gemeente actief is,  rukken jaarlijks ruim 3.000 keer uit om dieren in nood te redden. Omroep Drimmelen reed een middagje mee.

BELEEF TV

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de woonzorgcentra in de gemeente Drimmelen een Beleef TV te schenken. Een Beleef TV is een digitaal activiteitenscherm voor senioren. Het stimuleert bewoners om met elkaar spellen te doen of samen muziek van vroeger te luisteren. Hierdoor blijven de ouderen langer mentaal fit. In augustus laat de gemeente de Beleef TV’s plaatsen bij het Antonius Abt in Terheijden en de Ganshoek in Lage Zwaluwe. De Wijngaerd in Made was als eerste aan de beurt en wij waren daarbij.

VETERANENBIJEENKOMST 2018

Vrijdag 29 juni ontving burgemeester Gert de Kok veteranen uit de gemeente voor de jaarlijkse veteranenbijeenkomst. Op deze manier eert de gemeente haar veteranen en is er voor de veteranen zelf gelegenheid elkaar te ontmoeten. De heer Wim Geerts, secretaris-generaal van Defensie èn oud-inwoner van Made hield een inleiding. Daarna kwam John de Heijde uit Made aan het woord. Hij is sergeant-majoor bij de Koninklijke Landmacht. Onder zijn leiding volgde voor het gemeentehuis een demonstratie van de CBRN-eenheid uit Vught. Deze eenheid  is gespecialiseerd  in chemische, biologische, radiologische of nucleaire middelen. Zij  ondersteunt de politie en brandweer  bij een incident of (dreiging van) een aanslag met CBRN-middelen.

VANAF 8 AUGUSTUS KUNT U KIJKEN NAAR ONZE VAKANTIESPECIAL!

Traditiegetrouw zenden wij in augustus, naast een wekelijkse aflevering van onze nieuwsrubriek 42Actueel, een vakantiespecial uit. Dit jaar komen zelfs 2 muzikale evenementen daarin centraal te staan.

TOP 2000 MADE

We beschikken nog over veel niet eerder uitgezonden materiaal van ‘De Top 2000 Made’, die van 27 tot en met 30 december 2017 werd gehouden in de Korenbeurs in Made. Dit was een groot succes. De dj's Niels van Meggelen en John de Heijde draaiden vier avonden plaatjes uit de Top 2000. In de tussentijd kwamen regionale artiesten langs die belangeloos optraden, zoals trouwens iedereen die aan dit festijn meewerkte. Nu te zien vanaf 8 augustus tot 22 augustus.

TOP 100 MADE LIVE 2018

Natuurlijk zenden we ook dit jaar weer ‘De Top 100 Made Live’ uit. Dit megaspektakel is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een van de populairste evenementen in de regio. Even nagenieten? Kijk dan vanaf 22 augustus naar deze sfeerimpressie.

Wij wensen al onze kijkers een fijne vakantie!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen