Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 24-09-2018 1234 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 26 september zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Verloren winkeltjes Terheijden-deel 2 • Traaierie en kermis Terheijden • Opruimactie Schone Maas • Zwaluws Zomerfestijn • Hertenparkje Hooge Zwaluwe • Dorpsgericht werken

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

VERLOREN WINKELTJES IN TERHEIJDEN – DEEL 2

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. In deze 2e aflevering praat Joost Pieterman verder met Josine van Bekhoven over de winkeltjes in Terheijden van vroeger. Natuurlijk ook in deze afleveringen weer mooie historische foto’s.

TRAAIERIE EN KERMIS TERHEIJDEN

Op 9 september organiseerde Harmonie Terheijden weer de jaarlijkse Traaierie. Deze wordt jaarlijks gelijktijdig met de kermis georganiseerd. Het was er weer gezellig druk in de straten en ook de cafés  en terrasjes zaten vol. Ondernemers, verenigingen en stichtingen presenteerden zich en in De Cour werd de muziek van de sixties weer tot leven gebracht. De muzikale noot ontbrak natuurlijk ook niet in de vorm van diverse kapellen. Kortom: ons bezoekje was de moeite waard.

OPRUIMACTIE SCHONE MAAS

Jaarlijks wordt in diverse gemeenten door meer dan 500 vrijwilligers zwerfafval langs rivieren opgeruimd. We kijken nog even terug naar de opschoonacties langs de Maas op 10 maart. Op die dag werden door circa 100 ANWB leden in de Biesbosch de oevers opgeschoond.  Johan van den Hout,  gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en John van Oosterhout van gemeente Drimmelen gaven het startschot en wij waren er bij. Mooi om te zien hoe de jeugd, samen met de wat oudere jeugd, zich gezamenlijk inzetten voor een schone natuur zonder plastic en blik. Hopelijk doen er ook volgend jaar weer veel mensen mee.

ZWALUWS ZOMER FESTIJN

In het 2e weekend van september organiseerde muziekvereniging Alliance en sportvereniging Hirundo het Zwaluws Zomerfestijn. Dit jaar voor het eerst met de Low Swallow Games. We bezochten ook de rommelmarkt, braderie, verschillende sportieve wedstrijden en een aantal andere activiteiten. Kortom: een feestelijk weekend, waar voor iedereen iets te doen was.

HERTENPARKJE IN HOOGE ZWALUWE

Gezellig, dat bankje voor het hertenparkje in Hooge Zwaluwe. Loes van Zwieten ging er even zitten, maar mocht ook met cameraman Joost Pieterman naar binnen. Zij spraken er met een aantal vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de  herten -en zelfs wat kippen en konijnen- er goed verzorgd worden. Gelukkig, want daarom kunnen we er nog steeds van genieten. Het is een mooi zomers item geworden, dus vooral kijken.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze keer informeert Silvia Vos, vrijwilligster bij de Vrijwilligersacademie, u over het Vrijwilligers Event 2018 op 11 oktober in het Dongemondcollege te Made.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen