Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 01-10-2018 961 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 3 oktober zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • BS Zonzeel viert 50-jarig bestaan • Bijzondere hobby’s: verzamelaar religieuze kunst • Gemeente Actueel oktober • Verloren winkeltjes Terheijden-deel 2 • Traaierie en kermis Terheijden • Opruimactie Schone Maas

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

BS ZONZEEL VIERT 50-JARIG BESTAAN

BasisschooL Zonzeel in Terheijden bestond onlangs 50 jaar en dat werd uitbundig gevierd. Op maandagochtend stond er midden op het schoolplein een tijdmachine. De directeur ging er als eerste in en daarna volgden alle kinderen. Na de opening was het 4 dagen feest. Met teveel activiteiten om op te noemen en als afsluiting een heuse vossenjacht.

BIJZONDERE HOBBY’S: VERZAMELAAR RELIGIEUZE KUNST

Sommige mensen hebben bijzondere hobby’s. Zo verzamelt Herman de Beer op zijn zolder in Hooge Zwaluwe religieuze kunst. Loes van Zwieten ging er met onze cameraman Kees van der Maden op bezoek en zij vielen van de ene verwondering in de andere. Het is namelijk in de loop der jaren een enorme collectie geworden en Herman de Beer is ook nog eens een geweldig verteller over afzonderlijke items. Een aanrader om naar te kijken!

GEMEENTE ACTUEEL OKTOBER

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

VERLOREN WINKELTJES IN TERHEIJDEN – DEEL 2

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. In deze 2e aflevering praat Joost Pieterman verder met Josine van Bekhoven over de winkeltjes in Terheijden van vroeger. Natuurlijk ook in deze afleveringen weer mooie historische foto’s.

TRAAIERIE TERHEIJDEN

Op 9 september organiseerde Harmonie Terheijden weer de jaarlijkse Traaierie. Deze wordt jaarlijks gelijktijdig met de kermis georganiseerd. Het was er weer gezellig druk in de straten en ook de cafés  en terrasjes zaten vol. Ondernemers, verenigingen en stichtingen presenteerden zich en in De Cour werd de muziek van de sixties weer tot leven gebracht. De muzikale noot ontbrak natuurlijk ook niet in de vorm van diverse kapellen. Kortom: ons bezoekje was de moeite waard.

OPRUIMACTIE SCHONE MAAS

Jaarlijks wordt in diverse gemeenten door meer dan 500 vrijwilligers zwerfafval langs rivieren opgeruimd. We kijken nog even terug naar de opschoonacties langs de Maas op 10 maart. Op die dag werden door circa 100 ANWB leden in de Biesbosch de oevers opgeschoond.  Johan van den Hout,  gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en John van Oosterhout van gemeente Drimmelen gaven het startschot en wij waren er bij. Mooi om te zien hoe de jeugd, samen met de wat oudere jeugd, zich gezamenlijk inzetten voor een schone natuur zonder plastic en blik. Hopelijk doen er ook volgend jaar weer veel mensen mee.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen