Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 15-10-2018 1031 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 17 oktober zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – griep • Duurzaamheidsmiddag voor kinderen • Dorpsgericht werken • Bijzondere hobby’s – Ministeck • Kermis op de May • Muziek in de regio-klassiek tijdens het Amateurconcert in het Witte Kerkje

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL - GRIEP EN DE GRIEPPRIK

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over de griep en de griepprik.

DUURZAAMHEIDSMIDDAG VOOR KINDEREN

Op 10 oktober was het duurzaamheidsdag. Daarom organiseerde Duurzaam Drimmelen, met Eskadee en de gemeente,  activiteiten voor kinderen in de hal van het gemeentehuis. Jurgen Vissers, de wethouder van onder andere duurzaamheid en jeugd, opende de middag. Op het programma stonden onder andere: een poppendokter, een speelgoedmonteur die kapot speelgoed repareert, een afvalbakkenrace, iets leuks maken van plastic flesjes, speelgoed ruilen, een spel en kleurplaten voor de kleintjes.  Jong geleerd is oud gedaan!

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts gaat deze maand in gesprek met Jan Budding over Home Safety Checks. Hij is een van de vrijwilligers die bij mensen thuis gaat kijken of de woning brandveilig is.

BIJZONDERE HOBBY’S – MINISTECK      

Johan van Ginneken is bewoner van Sovak in Terheijden en heeft een wel heel bijzondere hobby. Hij maakt de prachtigste schilderijen met minsteck.  Dat is een geduldsklus, maar Johan doet het met plezier en passie.  In deze aflevering vertelt hij over zijn hobby en laat zien hoe dat in zijn werk gaat. Natuurlijk mochten we ook een aantal van de door hem gemaakte schilderijen bewonderen. Kent u ook iemand met een bijzondere hobby? Laat het ons dan weten. Misschien maken we daar dan ook een uitzending over.

KERMIS OP DE MAY

In Made zit de kermis er ook weer op. Natuurlijk kijken we nog even terug naar dit spektakel. Het was er reuze gezellig tot in de kleine uurtjes. Bent u er geweest? Geniet dan nog even na. Niet geweest? Kijk dan wat je gemist hebt.

MUZIEK IN DE REGIO-AMATEURCONCERT WITTE KERKJE

Aan het eind van de uitzending weer een aflevering van Muziek in de regio. In het Witte Kerkje Terheijden zijn de theeconcerten weer van start gegaan met het Amateurconcert 2018. In deze aflevering een aantal deelnemers met een klassiek repertoire. U ziet en hoort het Vocaal Ensemble Kleurrijk o.l.v. Marianne van Iersel en met Yvonne Bours op piano,  zangeres Olga Bodewes met pianobegeleiding door Leander Schoormans en de 12-jarige Gustavo Barrientos Wesselink, begeleid door zijn moeder Mirjam.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen