Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 22-10-2018 1151 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 24 oktober zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – fysiotherapie • Vrijwilligersmarkt gemeente Drimmelen • Bijzondere hobby’s – horloge verzameling • Duurzaamheidsmiddag voor kinderen • Dorpsgericht werken • Muziek in de regio-lichte muziek tijdens het Amateurc

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL - FYSIOTHERAPIE

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert  fysiotherapeute Liesbeth Flipsen u over de toegang tot fysiotherapie. Wanneer heeft u geen verwijzing nodig en voor welke situaties moet u die wel hebben?

VRIJWILLIGERSMARKT GEMEENTE DRIMMELEN

Ook dit jaar was er weer een vrijwilligersmarkt in onze gemeente. Dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het thema was dit jaar ‘Proef en beleef vrijwilligerswerk’ en werd gehouden in het Dongemondcollege Made. Er waren maar liefst 32 organisaties aanwezig zich daar te presenteren, waaronder uw eigen Omroep Drimmelen. Ook het bezoekersaantal was boven verwachting en daar was het natuurlijk om te doen. Vrijwilligers zijn er namelijk nooit genoeg.

BIJZONDERE HOBBY’S – VERZAMELING HORLOGES

Sommige mensen hebben bijzondere hobby’s en Anne Venhuis is één van hen. Hij verzamelt horloges en onze crew ging bij hem op bezoek. Hij vertelt over zijn bijzondere verzameling, met een aantal wel heel bijzondere exemplaren. Wat dacht u van eenzelfde horloge als dat van James Bond, of een klokje met slechts één wijzer?

DUURZAAMHEIDSDAG

Op 10 oktober was het duurzaamheidsdag. Daarom organiseerde Duurzaam Drimmelen, met Eskadee en de gemeente,  activiteiten voor kinderen in de hal van het gemeentehuis. Jurgen Vissers, de wethouder van onder andere duurzaamheid en jeugd, opende de middag. Op het programma stonden onder andere: een poppendokter, een speelgoedmonteur die kapot speelgoed repareert, een afvalbakkenrace, iets leuks maken van plastic flesjes, speelgoed ruilen, een spel en kleurplaten voor de kleintjes.  Jong geleerd is oud gedaan!

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts gaat deze maand in gesprek met Jan Budding over Home Safety Checks. Hij is een van de vrijwilligers die bij mensen thuis gaat kijken of de woning brandveilig is.

MUZIEK IN DE REGIO-AMATEURCONCERT WITTE KERKJE

Aan het eind van de uitzending weer een aflevering van Muziek in de regio. In het Witte Kerkje Terheijden zijn de theeconcerten weer van start gegaan met het Amateurconcert 2018. In deze 2e aflevering het optreden van Biloute en het Bananenlied, dat door Gustavo Barrientos Wesselink voor deze gelegenheid werd uitgevoerd met begeleiding door Biloute, moeder Mirjam, vader Rodrigo en Leander Schoormans.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen