Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 29-10-2018 807 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 31 oktober zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – hoesten • De mars over de Zuiderwaterlinie • Portret van Cor Knoop • Vrijwilligersmarkt gemeente Drimmelen • Bijzondere hobby’s – horloge verzameling • Muziek in de regio-lichte muziek tijdens het Amateurconcer

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL - HOESTEN

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert  Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over hoesten.

DE MARS OVER DE ZUIDERWATERLINIE

Een week lang verhalen over de Zuiderwaterlinie verteld door gidsen, deelname van gildes, fanfares en Prinsen Carnaval, worstenbroodjes, heemkundekringen en veel Brabantse gezelligheid; dat was de eerste editie van De Mars. Ruim 700 wandelaars legden van 16 tot en met 23 september in totaal 165 kilometer langs de Zuiderwaterlinie af. Onderweg kwamen de deelnemers langs elf vestingsteden.  Kunstenaar Tijs Rooijakkers ontwierp het Zuiderwaterlinie-kunstwerk. Tijdens de verschillende etappes van De Mars werden de onderdelen van het kunstwerk onthuld. De grote houten naalden met een blauwe draad er doorheen geregen, laten de wandelaars het landschap steeds door andere ogen bekijken. Het kunstwerk staat symbool voor de verbindende functie die de Zuiderwaterlinie altijd al heeft gehad. Peter Maas wandelde voor ons mee en maakte een kort beeldverslag voor u.

PORTRET VAN COR KNOOP

In deze aflevering van onze serie portretten gaat Loes van Zwieten in gesprek met Cor Knoop. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn leven en zijn vele bezigheden. Zo vertelt hij onder meer over de Heemkundekring, zijn verzameling bidprentjes en de scouting van vroeger. Meer over hem weten? Dan vooral kijken.

VRIJWILLIGERSMARKT GEMEENTE DRIMMELEN

Ook dit jaar was er weer een vrijwilligersmarkt in onze gemeente. Dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het thema was dit jaar ‘Proef en beleef vrijwilligerswerk’ en werd gehouden in het Dongemondcollege Made. Er waren maar liefst 32 organisaties aanwezig zich daar te presenteren, waaronder uw eigen Omroep Drimmelen. Ook het bezoekersaantal was boven verwachting en daar was het natuurlijk om te doen. Vrijwilligers zijn er namelijk nooit genoeg.

BIJZONDERE HOBBY’S – VERZAMELING HORLOGES

Sommige mensen hebben bijzondere hobby’s en Anne Venhuis is één van hen. Hij verzamelt horloges en onze crew ging bij hem op bezoek. Hij vertelt over zijn bijzondere verzameling, met een aantal wel heel bijzondere exemplaren. Wat dacht u van eenzelfde horloge als dat van James Bond, of een klokje met slechts één wijzer?

MUZIEK IN DE REGIO-AMATEURCONCERT WITTE KERKJE

Aan het eind van de uitzending weer een aflevering van Muziek in de regio. In het Witte Kerkje Terheijden zijn de theeconcerten weer van start gegaan met het Amateurconcert 2018. In deze 2e aflevering het optreden van Biloute en het Bananenlied, dat door Gustavo Barrientos Wesselink voor deze gelegenheid werd uitgevoerd met begeleiding door Biloute, moeder Mirjam, vader Rodrigo en Leander Schoormans.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen