Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 05-11-2018 806 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 7 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – fysiotherapie voor kankerpatiënten • Halloween Fright Night Terheijden . Gemeente Actueel • De mars over de Zuiderwaterlinie • Portret van Cor Knoop

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL – FYSIOTHERAPIE VOOR KANKERPATIENTEN

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert  fysiotherapeute Liesbeth Flipsen u over fysiotherapie voor kankerpatiënten. 

HALLOWEEN FRIGHT NIGHT TERHEIJDEN

Het was weer griezelen in Terheijden. Na een geslaagde tocht vorig jaar was het enthousiasme groot om dit jaar ook mee te doen. Maar liefst 158 mensen hadden zich ingeschreven en de organisatie verdient een compliment voor de huiveringwekkende taferelen die zich in Terheijden afspeelden. Het was een Halloweentocht met duistere aanbel-adressen en gruwelijke zombies, heksen en andere monsters. Groepen heldhaftige kinderen, al dan niet in gezelschap van ouders of oma’s en opa’s, moesten deze gruwelijkheden trotseren om tot hun beloning te komen. Wij griezelden mee en maakten een verslag.

GEMEENTE ACTUEEL

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme, aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

DE MARS OVER DE ZUIDERWATERLINIE

Een week lang verhalen over de Zuiderwaterlinie verteld door gidsen, deelname van gildes, fanfares en Prinsen Carnaval, worstenbroodjes, heemkundekringen en veel Brabantse gezelligheid; dat was de eerste editie van De Mars. Ruim 700 wandelaars legden van 16 tot en met 23 september in totaal 165 kilometer langs de Zuiderwaterlinie af. Onderweg kwamen de deelnemers langs elf vestingsteden.  Kunstenaar Tijs Rooijakkers ontwierp het Zuiderwaterlinie-kunstwerk. Tijdens de verschillende etappes van De Mars werden de onderdelen van het kunstwerk onthuld. De grote houten naalden met een blauwe draad er doorheen geregen, laten de wandelaars het landschap steeds door andere ogen bekijken. Het kunstwerk staat symbool voor de verbindende functie die de Zuiderwaterlinie altijd al heeft gehad. Peter Maas wandelde voor ons mee en maakte een kort beeldverslag voor u.

PORTRET VAN COR KNOOP

In deze aflevering van onze serie portretten gaat Loes van Zwieten in gesprek met Cor Knoop. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn leven en zijn vele bezigheden. Zo vertelt hij onder meer over de Heemkundekring, zijn verzameling bidprentjes en de scouting van vroeger. Meer over hem weten? Dan vooral kijken.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen