Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 12-11-2018 655 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 14 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – het spiraaltje • Adoptie-overdracht monument Liniecrossers • Halloween Fright Night Terheijden • Gemeente Actueel • Havenkoor Vissershang

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL – HET SPIRAALTJE

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert  Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over het spiraaltje. Niet alleen een voorbehoedsmiddel, maar het helpt ook bij andere klachten.

ADOPTIE-OVERDRACHT  MONUMENT LINIECROSSER

Vrijdag 9 november organiseerde Stichting Verzetsgroep de Liniecrossers, samen met basisschool de Grienden, de adoptie-overdracht van het Liniecrosser-monument. De adoptie-overdracht vond plaats aan de oever van de Amer. Daar werd herdacht dat in de periode november ’44 tot 5 mei ’45, de Liniecrossers een bijzondere plaats innamen. Stichting Verzetsgroep de Liniecrossers heeft als doel de geschiedenis van de Liniecrossers in leven te houden. Samen met basisschool de Grienden is in 2011 het adoptie-initiatief ontstaan. De jongeren onderhouden het en helpen mee met de jaarlijkse herdenking. Leerlingen van groep 8 droegen symbolisch het stokje over aan groep 7. Dit deden ze door middel van het doorgeven van een tas met daarin voorwerpen die de Liniecrossers tijdens de Tweede Wereldoorlog bij zich hadden.

HALLOWEEN FRIGHT NIGHT TERHEIJDEN

Het was weer griezelen in Terheijden. Na een geslaagde tocht vorig jaar was het enthousiasme groot om dit jaar ook mee te doen. Maar liefst 158 mensen hadden zich ingeschreven en de organisatie verdient een compliment voor de huiveringwekkende taferelen die zich in Terheijden afspeelden. Het was een Halloweentocht met duistere aanbel-adressen en gruwelijke zombies, heksen en andere monsters. Groepen heldhaftige kinderen, al dan niet in gezelschap van ouders of oma’s en opa’s, moesten deze gruwelijkheden trotseren om tot hun beloning te komen. Wij griezelden mee en maakten een verslag.

GEMEENTE ACTUEEL

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme, aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

MUZIEK IN DE REGIO - HAVENKOOR VISSERSHANG

Deze week ook weer een aflevering van onze serie ‘Muziek in de regio’. Aan het eind van onze uitzending ziet en hoort u Havenkoor Vissershang, onder leiding van dirigent Leo van der Heyden uit Lage Zwaluwe. Het koor van ongeveer 40 zangers zong tijdens hun concert in ‘Onze Kerk’ te Hooge Zwaluwe veel bekende zeemans- en vissersliedjes. Voor het publiek was het duidelijk een feest van herkenning. Deze week deel 1; deel 2 van dit optreden vindt u volgende week in onze uitzending.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen