Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 19-11-2018 1017 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 21 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel – fysiotherapie bij nek-schouder en rugklachten • Intocht Sinterklaas in Drimmelen en Made • DorpsKwis Hooge Zwaluwe • Dorpsgericht werken • Adoptie-overdracht monument Liniecrossers • Havenkoor Vissershang- 2

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL – FYSIOTHERAPIE BIJ RUG- NEK- EN SCHOUDERKLACHTEN

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert fysiotherapeut Lars Kuijten u over fysiotherapie bij rug- nek en schouderklachten.

INTOCHT SINTERKLAAS IN DRIMMELEN EN MADE

Dit jaar een extra lange aflevering van de intocht van Sinterklaas op 18 november in de Oude Haven van Drimmelen. Vanuit Drimmelen vertrok het gezelschap van de Sint en zijn Pieten naar het Raadhuisplein in Made. Zij werden daar welkom geheten door burgmeester Gert de Kok. De Pieten hadden op de boot een speciale Pietenshow ingestudeerd en lieten die zien op het Raadhuisplein. Het was weer een feest voor zowel groot als klein.

DORPSKWIS HOOGE ZWALUWE

Dit jaar is een nieuwe traditie geboren in Hooge Zwaluwe: de DorpsKwis, georganiseerd voor de inwoners van Hooge Zwaluwe en Helkant. De kwis werd georganiseerd door een tiental enthousiaste inwoners, met als doel de mensen in Hooge Zwaluwe en Helkant met elkaar te verbinden. Dat is zeker gelukt, want de deelname was overweldigend. Er werden tientallen vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd op 27 oktober. Op 10 november vond de ontknoping plaats tijdens de feestavond én prijsuitreiking. Natuurlijk waren we erbij, dus kunt u nu nog eens nagenieten.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze keer is Edith Kuntzel, clientondersteuner via de KBO, te gast. Zij informeert u over clientondersteuning, bijvoorbeeld bij een aanvraag  WMO.

ADOPTIE-OVERDRACHT  MONUMENT LINIECROSSER

Vrijdag 9 november organiseerde Stichting Verzetsgroep de Liniecrossers, samen met basisschool de Grienden, de adoptie-overdracht van het Liniecrosser-monument. De adoptie-overdracht vond plaats aan de oever van de Amer. Daar werd herdacht dat in de periode november ’44 tot 5 mei ’45, de Liniecrossers een bijzondere plaats innamen. Stichting Verzetsgroep de Liniecrossers heeft als doel de geschiedenis van de Liniecrossers in leven te houden. Samen met basisschool de Grienden is in 2011 het adoptie-initiatief ontstaan. De jongeren onderhouden het en helpen mee met de jaarlijkse herdenking. Leerlingen van groep 8 droegen symbolisch het stokje over aan groep 7. Dit deden ze door middel van het doorgeven van een tas met daarin voorwerpen die de Liniecrossers tijdens de Tweede Wereldoorlog bij zich hadden.

MUZIEK IN DE REGIO - HAVENKOOR VISSERSHANG deel 2

Aan het eind van onze uitzending ziet en hoort u deel 2 van Havenkoor Vissershang, onder leiding van dirigent Leo van der Heyden uit Lage Zwaluwe. Het koor van ongeveer 40 zangers zong tijdens hun concert in ‘Onze Kerk’ te Hooge Zwaluwe veel bekende zeemans- en vissersliedjes. Voor het publiek was het duidelijk een feest van herkenning.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen