Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 26-11-2018 752 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 28 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Gezond en Wel –keelpijn • Handbal Made • Verbetering waterkeringen Terheijden • Intocht Sinterklaas in Drimmelen en Made • DorpsKwis Hooge Zwaluwe • Dorpsgericht werken

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEZOND EN WEL – KEELPIJN

Deskundigen vertellen u in onze rubriek ‘Gezond en Wel’ wetenwaardigheden over veel voorkomende ziekteverschijnselen en geven u tips. Deze week informeert  Susan Kruithof, specialist huisartsgeneeskunde, u over keelpijn.

HANDBAL MADE

HVM/Goodflooring HMC DA1 spelen dit seizoen op het aller hoogste niveau in de A categorie ofwel Landelijk A (ere)  Jeugd Divisie. In deze categorie staan de beste 11 teams van Nederland, die dit seizoen gaan strijden om het Nederlands kampioenschap. Cameraman Kees van der Maden ging samen met gast presentator Rachèl van Gennip een kijkje nemen in de Amerhal. Zij maakten een boeiend en informatief verslag over deze bijzondere handbal vereniging.

VERBETERING WATERKERINGEN TERHEIJDEN

Waterschappen hebben samen met de provincie afgesproken dat de regionale dijken in 2023 aan de veiligheidsnorm moeten voldoen. Om dat te bereiken, verbetert waterschap Brabantse Delta de komende jaren de dijken. Op 8 november organiseerde waterschap Brabantse Delta een druk bezochte inloopmiddag en -avond over het project ‘Verbetering Regionale Keringen’ in Terheijden en het buitengebied. Zij brachten daar de mogelijke oplossingen voor dijkverbetering in Terheijden  in beeld.  Ron Lambregts, senior projectleider,  gaf voor onze camera een toelichting. Ook benieuwd? U kunt het nu zien in onze uitzending.

INTOCHT SINTERKLAAS IN DRIMMELEN EN MADE

Dit jaar een extra lange aflevering van de intocht van Sinterklaas op 18 november in de Oude Haven van Drimmelen. Vanuit Drimmelen vertrok het gezelschap van de Sint en zijn Pieten naar het Raadhuisplein in Made. Zij werden daar welkom geheten door burgmeester Gert de Kok. De Pieten hadden op de boot een speciale Pietenshow ingestudeerd en lieten die zien op het Raadhuisplein. Het was weer een feest voor zowel groot als klein.

DORPSKWIS HOOGE ZWALUWE

Dit jaar is een nieuwe traditie geboren in Hooge Zwaluwe: de DorpsKwis, georganiseerd voor de inwoners van Hooge Zwaluwe en Helkant. De kwis werd georganiseerd door een tiental enthousiaste inwoners, met als doel de mensen in Hooge Zwaluwe en Helkant met elkaar te verbinden. Dat is zeker gelukt, want de deelname was overweldigend. Er werden tientallen vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd op 27 oktober. Op 10 november vond de ontknoping plaats tijdens de feestavond én prijsuitreiking. Natuurlijk waren we erbij, dus kunt u nu nog eens nagenieten.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Deze keer is Edith Kuntzel, clientondersteuner via de KBO, te gast. Zij informeert u over clientondersteuning, bijvoorbeeld bij een aanvraag  WMO.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen