Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 17-12-2018 652 keer bekeken 0 reacties

Om u alvast in de Kerststemming te brengen zendt Omroep Drimmelen vanaf 19 december een speciaal programma uit. U kunt kijken en luisteren naar: • 42 Actueel • De kerststol • Zing ’t van de Toren • Dorpsgericht werken • Beweeg Mee-tafeltennis voor iedereen/clinic Bettine Vriesekoop

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

DE KERSTSTOL

Natuurlijk! Een kerststol mag niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Maar hoe maak je die en wat komt er allemaal voor kijken? Onze crew ging op bezoek bij Bakkerij van der Steen, om dat mysterie te ontrafelen. Na het zien van dit verslag weet u er alles van.

ZING ’T VAN DE TOREN

Op 8 december organiseerden Anthony Singers en Harmonie Terheijden een gezamenlijk Kerstconcert:  ‘Zing ‘t van de Toren’. Dit concert had  twee kleine primeurs. Het was namelijk het eerste concert waarbij de nieuwe ruimte van ‘de Abt’ omgetoverd werd tot een ware concertzaal. Daarnaast was ook de invulling van het concert een primeur in Terheijden. Het was namelijk een heus meezingconcert! Alle opbrengsten komen ten goede aan de restauratie van de toren. Om alvast in de kerststemming te komen, maakten wij er een special van, die maar liefst ruim 30 minuten duurt.

DORPSGERICHT WERKEN

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts heeft dit keer een gesprek met Darren Rombouts, lid van het Streetleagueteam 1 Terheijden. Dit team is winnaar geworden van de maatschappelijke opdracht van de Street League Drimmelen. De SLD is behalve een voetbalcompetitie ook het doen van maatschappelijke opdrachten door de verschillende teams. Team 1 van Terheijden vond dit zelfs nog leuker dan het voetbaltoernooi. Dat sluit dan weer mooi aan bij de Kerstgedachte!

BEWEEG MEE – TAFELTENNIS VOOR IEDEREEN

Tafeltennisvereniging Tios Terheijden organiseert wekelijks een sportmiddag in de Cour. Dit bijzondere project ‘Beweeg mee’ is elke dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en deelname is gratis. Leeftijd of beperking maakt niet uit. Je kunt tegen elkaar spelen, tegen een robot of aan schuiftafels bijvoorbeeld. Eind april 2019 loopt het project af maar ze zijn op zoek naar partijen om het voort te kunnen zetten. Tijd dus om ook als omroep eens een kijkje te gaan nemen. We kozen daarvoor een bijzondere dag. Tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop gaf er namelijk op 27 november een clinic en dat trok heel wat bezoekers. We spraken met haar en ook met Lars Wildenborg en Dirk Eikemans.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen