Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 21-01-2019 564 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 23 januari 2019 zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Herbouw Witte Keet • Dorpsgericht Werken • Tractors by night

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

HERBOUW WITTE KEET BIESBOSCH

De vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Biesbosch zijn jaren bezig geweest met bet plan om de fundamenten van de Witte Keet te restaureren. De Witte Keet was een onderkomen voor de griendwerkers en rietsnijders die verbleven in de Biesbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de witte keet een belangrijke rol als observatiepost voor de verzetsstrijders. In onze uitzending ziet u nu een overzicht van de werkzaamheden. Naast opnames van onze cameracrew en interviews, ziet u ook beeldmateriaal dat door de vrijwilligers zelf is gemaakt.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met buurtsportcoach Benjamin van Wanrooij over Sjors Sportief. SJors Spotief en Sjors Creatief geeft kinderen van de basisschool de mogelijkheid om buiten school kennis te maken met verschillende sporten en creatieve activiteiten.

TRACTORS BY NIGHT

Ook dit jaar reden verlichte trekkers en andere landbouwvoertuigen door de kernen van de gemeente Drimmelen. Een prachtige traditie op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar. Tractors By Night werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door vereniging D’n Amerkant. Er reden bijna dertig tractoren en andere landbouwvoertuigen mee in de verlichte optocht. De optocht vertrok vanuit Terheijden en ging via Wagenberg, Made, Drimmelen en Lage Zwaluwe naar Hooge Zwaluwe. Natuurlijk stond ook Omroep Drimmelen met draaiende camera’s langs de route. Let vooral op het laatste deel, als de tractoren over de donkere Amerweg Zwakuwe rijden. Daar komt al die verlichting toch het mooiste uit.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen