Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 25-03-2019 701 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 27 maart zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Oud en jong-deel 1 • De geluksagenda van de gemeente Drimmelen • 3-Bandentoernooi 2019 • Bijzondere hobby’s – manden vlechten • Dorpsgericht Werken

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

OUD EN JONG – deel 1

In onze nieuwe serie ‘Oud en jong’ kijken we naar de verschillen van de tijd waarin de ouderen opgroeiden in vergelijking met het opgroeien van de jeugd van nu. In deze eerste aflevering ging onze crew met 2 leerlingen van de Zeggewijzer in Terheijden naar het Brabants Museum Oud Oosterhout. Zij namen daar plaats in een oud klaslokaal van zo’n 50-60 jaar geleden en gingen daarover met elkaar in gesprek. Benieuwd naar het verschil met nu? Kijk dan ook naar onze volgende aflevering in deze serie.

DE GELUKSAGENDA VAN DE GEMEENTE DRIMMELEN

Op 20 maart was het de internationale dag van geluk. Ook onze gemeente ging aan de slag met geluk. Wethouder Jan Willem Stoop toerde in januari en februari met zijn geluksbusje door de gemeente en ging in alle dorpen in gesprek met inwoners over dit thema. Dit resulteerde in een geluksagenda, die op de internationale dag van geluk werd gepresenteerd. Wij bezochten de gelukshaltes in Made en Hooge Zwaluwe en natuurlijk ook de presentatie op 20 maart.

3-BANDENTOERNOOI 2019

Ook in 2019 was er weer een 3-Bandentoernooi in de Mayboom in Made. Dat was dit jaar alweer de 23e editie, met 176 deelnemers uit Nederland en België. Wij waren aanwezig op de finaledag en lieten ons alles vertellen over dit toernooi, de verschillende klassen waarin wordt gespeeld  en de ingewikkelde puntentelling. 

BIJZONDERE HOBBY’S – MANDEN VLECHTEN

In onze serie bijzondere hobby’s ziet u in deze aflevering een mandenmaker. Daarvoor gingen Joost Pieterman en cameraman Kees van der Maden op bezoek bij Leo de Been. Hij vertelt enthousiast over deze bijzondere hobby en we zien hem ook aan het werk terwijl hij vertelt. Bijzonder is dat hij niet alleen manden vlecht, maar ook zijn eigen kweekveld heeft. Ook daarvan zijn prachtige actiebeelden te zien. Een bijzondere hobby, maar ook een mooi oud ambacht!

DORPSGERICHT WERKEN

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer vertelt zij over de Wandel Challenge, die ook in 2019 weer in onze kernen wordt gehouden.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen