Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 08-04-2019 661 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 10 april zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Dinnershow St. Caecilia 100 jaar • Oud en jong-deel 2 • Beste Brabantse worstenbroodje • Kick off jaar van de bouw TEC • Gemeente Actueel april

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

DINNERSHOW ST. CAECILIA 100 JAAR

Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia uit Made viert dit jaar hun 100-jarig  jubileum. Naast andere activiteiten  organiseerden zij op 23 maart de ‘Global Dinner Show’ in hotel de Korenbeurs. Bezoekers genoten er van een heerlijk 6-gangen diner, terwijl ze luisterden naar de harmonie, de slagwerkgroep en muzikale gasten. Het programma werd afgesloten met een polka workshop.  Wij maakten er opnames en u kunt nu een korte samenvatting zien. Een uitgebreidere reportage kunt u bekijken tijdens de zomervakantie.

OUD EN JONG – DEEL 2

In onze serie ‘Oud en jong’ kijken we naar de verschillen van de tijd waarin de ouderen opgroeiden in vergelijking met het opgroeien van de jeugd van nu. In deze tweede aflevering ging onze crew opnieuw met 2 leerlingen van de Zeggewijzer in Terheijden naar het Brabants Museum Oud Oosterhout. Zij namen daar plaats in een oud klaslokaal van zo’n 50-60 jaar geleden en gingen daarover met elkaar in gesprek. Benieuwd naar het verschil met nu? Kijk dan ook naar onze volgende aflevering in deze serie, als we naar een moderne school gaan.

BESTE BRABANTSE WORSTENBROODJE

Ieder jaar organiseert Omroep Brabant de verkiezing van het beste Brabantse worstenbroodje. Bij de finalisten waren bakkers uit de gemeente Drimmelen prominent aanwezig en wij volgden hen tijdens de laatste bakronde. Bij het bekend maken van de uitslag bleek dat onze bakkers nog steeds tot de besten behoren. Bij de categorie leerlingen MBO ging Kas Verkooijen er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door Stijn van Dongen, die 2e werd. Bij de professionals voerden ‘onze’ bakkers de lijst aan: Lars van Dongen uit Wagenberg kreeg de 1e prijs, Jurgen van Dongen uit Terheijden werd 2e en Jeroen van de Steen Made stond op een mooie 3e plaats.

KICK OFF JAAR VAN DE BOUW TEC

Het Traais Energie Collectief (TEC) start dit jaar met de bouw!  Nog maar een jaar geleden presenteerde het Traais Energie Collectief het plan om Terheijden als eerste dorp in Brabant energie-neutraal te maken. Op 29 april vierde het TEC dat de bouw van een eigen duurzame energievoorziening van start gaat. In april gaat de schop de grond in voor de aanleg van het warmtenet in het centrum van Terheijden. Onder grote belangstelling begon de avond met een prachtig schouwspel: een projectie op een pand in de Markstraat. Daarna ging het feest door in de Abt, waar de projecten van het Traais Energie Collectief volop aandacht kregen.

GEMEENTE ACTUEEL - APRIL

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Ook schuift de communicatieadviseur van de gemeente, Anneke van Omme,  aan om ons te informeren over actuele zaken die in onze gemeente spelen.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen