Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 15-04-2019 605 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 17 april zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Bijzondere hobby’s – Line-Dance • Dorpsgericht werken april • Dinnershow St. Caecilia 100 jaar • Oud en jong-deel 2 • Muziek in de regio- Smartlappenkoor Beekse Smart

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

BIJZONDERE HOBBY’S – LINE DANCE

In onze serie ‘bijzondere hobby’s’ gingen we dit keer op bezoek bij Line-dance groep Stampede in Hooge Zwaluwe. Sinds september 1998 komt de groep wekelijks bij elkaar om te oefenen. Er zijn namelijk allerlei verschillende stijlen, om van het grote aantal danspassen nog maar te zwijgen.  Toch blijft het vooral ook erg gezellig onder elkaar. Misschien iets voor u? Kijken dan maar.

DORPSGERICHT WERKEN APRIL

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts heeft dit keer een gesprek met Frits in ’t Groen, manager bij MidZuid, het sociaal werkbedrijf in onze regio. Deze maakt onder meer werk van het groenonderhoud in onze gemeente. Frits vertelt ons daar meer over en ook komt u te weten hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op het groen in uw omgeving.

DINNERSHOW ST. CAECILIA 100 JAAR

Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia uit Made viert dit jaar hun 100-jarig  jubileum. Naast andere activiteiten  organiseerden zij op 23 maart de ‘Global Dinner Show’ in hotel de Korenbeurs. Bezoekers genoten er van een heerlijk 6-gangen diner, terwijl ze luisterden naar de harmonie, de slagwerkgroep en muzikale gasten. Het programma werd afgesloten met een polka workshop.  Wij maakten er opnames en u kunt nu een korte samenvatting zien. Een uitgebreidere reportage kunt u bekijken tijdens de zomervakantie.

OUD EN JONG – DEEL 2

In onze serie ‘Oud en jong’ kijken we naar de verschillen van de tijd waarin de ouderen opgroeiden in vergelijking met het opgroeien van de jeugd van nu. In deze tweede aflevering ging onze crew opnieuw met 2 leerlingen van de Zeggewijzer in Terheijden naar het Brabants Museum Oud Oosterhout. Zij namen daar plaats in een oud klaslokaal van zo’n 50-60 jaar geleden en gingen daarover met elkaar in gesprek. Benieuwd naar het verschil met nu? Kijk dan ook naar onze volgende aflevering in deze serie, als we naar een moderne school gaan.

MUZIEK IN DE REGIO – SMARTLAPPENKOOR BEEKSE SMART

In onze rubriek ‘Muziek in de regio’ kunt u dit keer kijken en luisteren naar het smartlappenkoor Beekse Smart, dat  op 10 maart een optreden verzorgde in Hooge Zwaluwe. We laten u 4 smartlappen uit het optreden zien, waarbij tijdens het eerste nummer wel heel bijzondere slagwerk werd gebruikt.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen