Hoofdmenu

Verslag informatieavond 13 mei

Zelfrijdende Bus 20-05-2019 2973 keer bekeken 1 reacties

Maandagavond 13 mei was in Ons Dorpshuys de informatieavond over Zelfrijdend Vervoer. Ruim 40 bewoners en ondernemers wilden meer weten over de proef met de  zelfrijdende bus die deze zomer moet gaan rijden.

De avond stond onder leiding van Lilian Lambrechts, coördinator Dorpsgericht Werken van gemeente Drimmelen. Zij bedankte de aanwezigen voor hun komst en Ons Dorpshuys voor het ter beschikking stellen van de locatie. Vervolgens schetste wethouder Jan-Willem Stoop een beeld van de stad van de toekomst. In dit beeld is een belangrijke rol weggelegd voor vervoer. Door bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen gaan we ons in de toekomst namelijk efficiënter en zuiniger vervoeren. Deze proef is een manier om daar mee te testen.

Daarna was het woord aan Menno van Rosmalen. Menno is namens de gemeente projectleider van de proef. Hij gaf achtergrond over de proef en wat het doel is van de proef. Namelijk om te experimenteren met nieuwe vormen van vervoer, die in de toekomst ons kan helpen om zuiniger en efficiënter te vervoeren.

Menno gaf een toelichting op het onderzoek dat gedaan wordt, de routes die gekozen zijn en het voertuig dat rond gaat rijden. Tenslotte werd ook de rol van de steward toegelicht. Een belangrijke notitie om daarbij te maken is de ontheffing van de RDW die nodig is. Deze is aangevraagd en bepaalt of het voertuig mag gaan rijden en over welke route.

De ontheffing is al aangevraagd omdat dit enkele weken kan duren. Die tijd wil de gemeente benutten om met inwoners in gesprek te gaan over de mogelijkheden die ze zien en welke bezwaren er zijn.

Het vervolg van de bijeenkomst stond in het teken van deze vragen. Bezoekers kregen groene en gele post-it’s waar respectievelijk positieve opmerkingen of ideeën en kritische vragen op geschreven werden. Dit werd gedaan onder het genot van een drankje, waardoor er ruimte was om onderling in gesprek te gaan.

Vervolgens werd er teruggekoppeld. Er werd verder gesproken over de ideeën die werden geopperd en, als dat kon, werden vragen direct beantwoord. Waar nodig werd Menno aangevuld door Jan Willem van der Wiel (The Future Mobility Network) en Jeroen Weppner, die namens BUAS aanwezig was. Laatstgenoemde bracht ook een enquete onder de aandacht. Bij deze ook aan u de vraag deze in te vullen.

Al met al leverde dit een geanimeerd gesprek op waar ruimte was voor positieve en kritische geluiden. Voor wie daar geïnteresseerd in was, was er een reactieformulier in te vullen. Deze mensen krijgen dit verslag doorgestuurd.

We sluiten graag af met een paar interessante tips en vragen:

“Lijkt me leuk om boodschappen te doen op deze manier”

“Hoeveel personen kunnen we in het busje?”

8 Personen.

“Er moet wel een duidelijke dienstregeling komen, anders weet ik niet wanneer ik met het busje kan rijden”

“Is het geschikt voor rolstoelen of rollators?”

Ja, door middel van een verloop kan bij haltes opgestapt worden met een rolstoel of rollator

“Duurzaam en innovatief"

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Kees

27-05-19 om 14:00

Er staat nergens waar je je kunt aanmelden als Steward. En zonder stewards geen proef met deze zelfrijzende bus!!!!!!!

Cookie-instellingen