Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 10-06-2019 552 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 12 juni zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Finaledag Streetleague Drimmelen • Scholieren beleven de Biesbosch • Sportvereniging voor (ex) hartpatienten • Gemeente Actueel

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

FINALEDAG STREETLEAGUE DRIMMELEN

Ook dit jaar was er weer een voorjaars-Streetleague Drimmelen. Opnieuw georganiseerd door Paul van Dijk en Benjamin van Wanrooij, samen met een grote groep vrijwilligers. Zij maakten elke woensdagmiddag wedstrijdjes mogelijk voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Bijzonder aan dit evenement is dat er ook een maatschappelijke opdracht aan is verbonden. De teams moeten daarvoor iets doen voor de gemeenschap. De eerste prijs voor de maatschappelijke opdracht was voor het team Hooge Zwaluwe. De spannende finale tussen Made-1 en Made-3 werd gewonnen door Made 1.  

SCHOLIEREN BELEVEN DE BIESBOSCH

Veel scholieren zijn nog nooit in de Biesbosch geweest. Staatsbosbeheer heeft hier verandering in gebracht, door dit verschijnsel voor te leggen aan de gemeente Drimmelen. Staatsbosbeheer: ,,Als de Biesbosch bijna je achtertuin is, moet je daar tijdens je basisschoolcarrière toch tenminste één keer zijn geweest.” De gemeente Drimmelen was het hiermee eens en heeft daarom aangeboden om voor de groepen 6 van de basisscholen in de gemeente de helft van de kosten voor de Schoolboot te subsidiëren. Wij gingen een dagje mee met groep 6c van De Lage Weide. In deze uitzending ziet u deel 1; deel 2 volgt 2 weken later.

SPORTVERERENIGING VOOR (EX) HARTPATIENTEN

Iedere woensdagochtend vindt in sporthal Driedorp in Wagenberg het trainingsuurtje van TOP plaats. TOP, ofwel Tot Ons Plezier, is een initiatief om de conditie te verbeteren van (ex) patiënten met een hart- en vaat ziekte door middel van oefeningen. De oefeningen worden gedaan onder de deskundige begeleiding van Annemie Schonk en Cocki Baart. Lid worden van TOP kan alleen via een verwijzing van een arts, fysiotherapeut of revalidatiecentrum. Wij spraken er met de voorzitter, de begeleidsters en met deelnemende sporters. Een mooi initiatief!

GEMEENTE ACTUEEL

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand informeert wethouder Jan-Willem Stoop u over de laatste ontwikkelingen. 

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen