Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 24-06-2019 577 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 26 juni zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • BS De Schittering maakt televisie • Scholieren beleven de Biesbosch-deel 2 • Triatlon Terheijden • Dorpsgericht werken

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

BS DE SCHITTERING MAAKT TELEVISIE

Basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe vroeg Omroep Drimmelen om mee te werken aan hun project ‘Beleven van onze planeet’. We gaven daarom 4 middagen een workshop aan de groepen 3 tot en met 8 over  televisie maken. Een spannend experiment voor zowel de leerlingen als voor ons. Alle groepen maakten een kort jeugdjournaal met een interview, natuurlijk over een onderwerp dat met onze planeet te maken heeft. En ze moesten alles zelf doen: een onderwerp bedenken, de interviews voorbereiden, presenteren, vragen stellen, antwoorden geven en afsluiten. En natuurlijk ook zelf achter de camera en het geluid. In onze sfeerimpressie ziet u beelden van deze middagen en een selectie uit de interviews.

SCHOLIEREN BELEVEN DE BIESBOSCH – deel 2

Veel scholieren zijn nog nooit in de Biesbosch geweest. Staatsbosbeheer heeft hier verandering in gebracht, door dit verschijnsel voor te leggen aan de gemeente Drimmelen. Staatsbosbeheer: ,,Als de Biesbosch bijna je achtertuin is, moet je daar tijdens je basisschoolcarrière toch tenminste één keer zijn geweest.” De gemeente Drimmelen was het hiermee eens en heeft daarom aangeboden om voor de groepen 6 van de basisscholen in de gemeente de helft van de kosten voor de Schoolboot te subsidiëren. Wij gingen een dagje mee met groep 6c van De Lage Weide. In deze uitzending ziet u deel 2.

TRIATLON TERHEIJDEN

Het was al weer de 37e editie van de Triatlon in Terheijden. Vanuit het hele land kwamen atleten voor recreatiedoeleinden bijeen, maar hij was wel officieel volgens de regels van de Nederlandse bond voor Triatlon. De bijna 760 deelnemers moesten 3 onderdelen uitvoeren met als eerste zwemmen, daarna fietsen en als laatste hardlopen naar de finish. Dit alles werd in goede banen geleid door de vele vrijwilligers, de verkeersregelaars en de gemeente.  Het merendeel van de atleten haalde de finish. Iedereen die de wedstrijd volbracht, kreeg een klein aandenken om zo tevreden huiswaarts te keren. Wij maakten een sfeerimpressie.

DORPSGERICHT WERKEN – JUNI

Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer brengt zij de scoormobielclub onder uw aandacht.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen