Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 01-07-2019 411 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 3 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Sovak beklimt de Mont Ventoux • Gemeente Actueel • BS De Schittering maakt televisie • Scholieren beleven de Biesbosch-deel 2

Vanaf 3 juli zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

SOVAK BEKLIMT DE MONT VENTOUX

Sovak beklom in juni met 13 verstandelijk beperkte cliënten de Mont Ventoux. De trainingen daarvoor waren al in januari gestart, maar inmiddels zijn ze weer thuis. Trots, want alle deelnemers hebben het eindpunt gehaald. Wij waren er bij tijdens hun vertrek en spraken na thuiskomst met 3 deelnemers en de projectcoördinator.  Marga & Arnold Velders maakten een video van de beklimming en ook daarvan kunnen we u, met dank aan de videomakers, in deze uitzending wat beelden laten zien.

GEMEENTE ACTUEEL

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is wethouder Harry Bakker onze gast.

BS DE SCHITTERING MAAKT TELEVISIE

Basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe vroeg Omroep Drimmelen om mee te werken aan hun project ‘Beleven van onze planeet’. We gaven daarom 4 middagen een workshop aan de groepen 3 tot en met 8 over  televisie maken. Een spannend experiment voor zowel de leerlingen als voor ons. Alle groepen maakten een kort jeugdjournaal met een interview, natuurlijk over een onderwerp dat met onze planeet te maken heeft. En ze moesten alles zelf doen: een onderwerp bedenken, de interviews voorbereiden, presenteren, vragen stellen, antwoorden geven en afsluiten. En natuurlijk ook zelf achter de camera en het geluid. In onze sfeerimpressie ziet u beelden van deze middagen en een selectie uit de interviews.

SCHOLIEREN BELEVEN DE BIESBOSCH – deel 2

Veel scholieren zijn nog nooit in de Biesbosch geweest. Staatsbosbeheer heeft hier verandering in gebracht, door dit verschijnsel voor te leggen aan de gemeente Drimmelen. Staatsbosbeheer: ,,Als de Biesbosch bijna je achtertuin is, moet je daar tijdens je basisschoolcarrière toch tenminste één keer zijn geweest.” De gemeente Drimmelen was het hiermee eens en heeft daarom aangeboden om voor de groepen 6 van de basisscholen in de gemeente de helft van de kosten voor de Schoolboot te subsidiëren. Wij gingen een dagje mee met groep 6c van De Lage Weide. In deze uitzending ziet u deel 2.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen