Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 26-08-2019 585 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 28 augustus zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Boeren in De Biesbosch • Bijzondere hobby’s – Beeldenmaakster Eef Pieterman • Summer Sports Week 2019 • Dorpsgericht Werken

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

BOEREN IN DE BIESBOSCH

De Biesbosch is voor velen een geliefde plek in onze gemeente. Maar wist u dat er nog ‘geboerd’ wordt in de Biesbosch? Jan en Nancy Saarloos wonen op het eiland De Vischplaat midden in Nationaal Park de Biesbosch. Vanuit de Biesboschhoeve runnen zij samen met de ouders van Jan een melkveebedrijf met 52 zwartbonte melkkoeien. Daarnaast runnen zij nevenactiviteiten, zoals recreatie, natuurbeheer en verkoop van Biesboschvlees. Een ploeg van Omroep Drimmelen ging in alle vroegte op pad om het bedrijf te bezoeken. Ook benieuwd naar wat leven op een eiland en  ‘boeren’ in de Biesbosch zo bijzonder maakt? Dan vooral kijken!

BIJZONDERE HOBBY’S – BEELDENMAAKSTER EEF PIETERMAN

In onze serie bijzondere hobby’s kunt u in deze uitzending kijken naar beeldenmaakster Eef Pieterman. Zij maakt beelden met een textielverharder en geeft daar ook workshops over. Natuurlijk gaan we met haar in gesprek en laat zij een aantal beelden zien. Bijzonder aan deze aflevering is echter vooral dat Eef laat zien hoe zij een danseres maakt. Daarmee is het videoverslag ook bijna een snelcursus beelden maken.

SUMMER SPORTS WEEK 2019

De vakantie werd in onze gemeente spetterend afgesloten. Een enorme groep kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool nam ook dit jaar namelijk weer deel aan de Summer Sports Week. Er was door de organisatie en vele vrijwilligers echt alles aan gedaan om de kinderen uit de Gemeente Drimmelen een onvergetelijke week te bezorgen. Een week boordevol sport, spel en plezier. Dit jaar was er zelfs een slaapfeestje, nadat ze met z’n allen een dagje uit waren geweest. Nog eens nagenieten? Dan kijken, want het plezier spettert in ons verslag van het scherm.

DORPSGERICHT WERKEN
Iedere 2e helft van de maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Ellen de Wijs over het Digi-Taalhuis.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 2170. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen