Hoofdmenu

Toekomstvisie 2040

01-10-2019 611 keer bekeken 0 reacties

De gemeente vernieuwt momenteel haar Toekomstvisie. Wat voor een gemeente wil Drimmelen zijn rond het jaar 2040? Iedereen die betrokken is bij de gemeente willen we graag meenemen op deze reis, zoals onze inwoners en ondernemers, medewerkers van de gemeente en onze maatschappelijke partners.

Om tot de Toekomstvisie te komen zijn verschillende stappen doorlopen. Hierbij hebben we u verschillende malen om uw visie gevraagd.

Swipocratie

Het eerste onderdeel van het proces was de Swipocratie, een beeldende enquête waar u uw voorkeuren kon aangeven.

Denktank 2040

De uitslagen van de Swipocratie zijn gebruikt als input voor de discussietafels tijdens de Denktank 2040. Tijdens de Denktank zijn we de diepte in gegaan op belangrijke thema's in het kader van de Toekomstvisie. Deze thema's bepaalden de deelnemers zelf.

Doelgroepensafari

Ook hebben we voor bepaalde doelgroepen aanvullende activiteiten georganiseerd. Zo hebben we een tekenwedstrijd voor de kinderen georganiseerd waar zij hun DrimmelDroom konden inleveren. Ook zijn we in gesprek gegaan met ouderen in de samenleving.

D-600

Als laatste bijeenkomst organiseren we de D-600. De D staat voor Drimmelen en de 600 voor het aantal genodigden. Met deze 600 willekeurige genodigden hopen we een dwarsdoorsnede van de gemeente uit te nodigen. Tijdens deze interactieve avond maken we een verdiepingsslag op de reslultaten van de Denktank 2040. We gaan in spelverband symbolisch budget verdelen onder verschillende plannen en initiatieven.

Toekomstvisie 2040

Alle input gaan we bundelen en uitwerken tot de Toekomstvisie 2040. Een waardevol document waar we in de toekomst beleid aan kunnen toetsen. Het visiedocument zal naar verwachting eind 2019 gereed zijn.
 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen