Hoofdmenu

Lastige keuzes voor een mooie toekomst van Drimmelen tijdens de D-600/ Toekomstvisie 2040

07-11-2019 394 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 5 november was het zover. De laatste bijeenkomst met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners om zoveel mogelijk wensen op te halen voor de toekomst van Drimmelen

Museum van de toekomst

Tijdens deze interactieve avond hebben we van de belangrijkste thema's museumkamers gemaakt. In deze kamers waren de belangrijkste ontwikkellijnen uitgebeeld. Deze thema's en ontwikkellijnen waren al eerder bepaald tijdens de swipocratie, de Denktank en doelgroepsafari's door onze inwoners, medewerkers, ondernemers en maatschappelijke partners. Iedereen kon een aantal 'drimmels' inzetten op de thema's en ontwikkelingen die voor hem of haar belangrijk zijn voor de toekomst van Drimmelen.

Beleving

Met een groep van zo'n 70 man gingen we eerst om het gemeentehuis lopen waarbij we met een koptelefoon konden luisteren naar een Podcast waarin over de avond en de thema's werd verteld. Daarna werd het 'museum' bezocht dat vol stond met lokale kunst en een flink aanbod van lokale ondernemers. In alle belevingen schuilden dilemma's. De uitdaging van de deelnemers was om keuzes te maken. Kies je voor het één, dan kies je automatisch niet voor het ander. Hoe belangrijk je die ook vindt, en dat is soms confronterend. We probeerden zoveel mogelijk te helpen met deze lastige keuzes door per thema goede achtergrond informatie te delen met de deelnemers. Hierbij speelden medewerkers van de gemeente een belangrijke rol.

Momenteel werken we alle input uit, dit zal uiteindlelijk resulteren in de Toekomstvisie 2040. Een belangrijk stuk dat we samen met u samenstellen en waaraan toekomstig beleid aan kan worden getoetst. Zo weet de gemeente dat zij de juiste keuzes maakt.

Foto: Marcel van 't Zand

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen