Hoofdmenu

Oproep

14-12-2019 1187 keer bekeken 0 reacties

Voor een bevriende familie probeer ik te achterhalen wie de geliefde was van voormoeder Geerdina (Dina) van Gurp, geboren 1891 te Made, overleden 1926 te Breda.

Geerdina was een dochter van timmerman Jan van Gurp (Nieuwstraat 2). Zij was van 1910-1916 dienstbode in Oosterhout, werd in 1915 zwanger van een militair maar mocht van pastoor Van Doremalen niet trouwen omdat haar lief protestant en zij katholiek was.

Geerdina's zoon werd na de dood van zijn moeder door haar broer Peet en zijn vrouw Netje geadopteerd en verhuisde naar Geertruidenberg en later naar Amsterdam. De naam van zijn biologische vader is helaas niet bekend. Het is niet uit te sluiten dat hij uit Geertruidenberg afkomstig was en hij kan als militair van het Hoofdkwartier Veldleger tijdens de mobilisatie van 1914/18 in Oosterhout gelegerd zijn geweest. Zijn vader was mogelijk een kousenfabrikant en afkomstig uit Hoorn.

Herkent iemand iets in deze gegevens dat aan een (over)grootvader gelinkt kan worden die a. van protestantse huize was en b. tijdens de eerste wereldoorlog gemobiliseerd in Breda of omgeving? Alle informatie is welkom!

Breda - wennie de haan  

weyntje@kpnmail.nl

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen