Hoofdmenu

Judoclub Made Bruist: veelzijdigheid op 1 dag!

19-01-2020 750 keer bekeken 0 reacties

Zaterdag 18 januari was een bruisende dag voor Judoclub Made. Deze dag blijkt weer duidelijk hoe veelzijdig onze club is. In de middag konden de jongste leden ravotten in de dojo en de wedstrijddelegatie stond in Bodegraven.

Hoe leuk is het om eens niet te “judoën” op de mat, maar gewoon lekker ravotten? Hoe lekker is het om creatief bezig te zijn in de kantine? Nou dat is dus gewoon heel leuk! En onze activiteitencommissie maakte dat vandaag mogelijk door onze jongste leden in ontspannen en gezellige sfeer bezig te laten zijn met allerlei spelletjes en activiteiten.

Voor coaches Marcel en Jenny was het heel vroeg op stap voor een dagje begeleiden bij het Goederaad toernooi in Bodegraven. De eerste judoka’s moesten zich al net iets na 8 uur melden. Het was een bijzonder toernooi, omdat een groot deel van de judoka’s startte in een nieuwe leeftijdscategorie. In totaal 12 judoka’s gingen op pad om wedstrijden te winnen, ervaringen op te doen en waar mogelijk wat danpunten te sprokkelen.

Sebas Bol beet het spits af en dat deed hij heel goed. Hij wist een prachtige 2e plaats te veroveren, omdat hij heel goed weet hoe hij de verwurgingstechniek kan toepassen. Yorick stapte voor het eerst als -18 de mat op en was de jongste van zijn poule. De eerste partij werd direct golden score, maar helaas verloren. En ook de 2e partij bleek nog pittig. Daarna herpakte hij zichzelf en wist wel te winnen en daarmee danpunten te scoren. Door gelijke punten moest hij zelfs nog in de herhaling en uiteindelijk wist hij na nog een pot verlies én een pot winst een mooie 3e plaats en punten voor zijn zwarte band te halen.

Vervolgens stapte Tyn van Rosmalen de mat op. Ook voor hem een nieuwe leeftijdscategorie, de -15. Na verlies op de eerste partij herpakte hij zichzelf. Met twee potjes winst en twee verlies verdiende Tyn een mooie 2e plaats.

Maarten van Oosterhout debuteerde, net als Yorick, in de -18. De eerste partij won hij heel mooi, maar hij liep er wel een blessure door op. De rest van het toernooi kon hij daardoor niet meer meedoen. Toch heeft hij, ondanks de blessure nog een derde plaats gekregen. Onno Busch is al een jaar ervaringsdeskundige in de -15. Hij won zijn eerste partij dan ook al binnen een paar seconden prachtig met ippon. Helaas wist Onno deze goede vorm niet vast te houden in de andere partijen. Een 4e plaats voor hem.

Na Yorick en Maarten was ook Jelmer voor de eerste keer actief in de -18. Deze jongen is kampioen pittige partijen. Jelmer weet wat hard werken en doorzetten is! Hij wist 1 partij te winnen en verloor er 2. Zijn derde partij was een wedstrijd met een stevige verlenging, waarin het uiterste van deze judoka werd gevraagd. Een dik verdiende 3e plaats.

Jiro Overkamp en Thieu van Oosterhout zijn voor het eerst actief in de categorie -12 jaar. Jiro wist zijn eerste 2 partijen te winnen, maar verloor de derde. Dit gaf hem een 2e plaats. Thieu moet zijn plekje nog even zoeken in deze categorie. Hij wist helaas nu nog geen potjes te winnen, maar de aanhouder wint! Dus lekker volhouden Thieu.

Ook Chris van Oosterhout had een pittige poule. Hij was niet alleen de jongste in zijn poule als eerstejaars -15 maar zeker ook de kleinste. Ook Chris heeft geen partij kunnen pakken, maar de judoka’s moesten hard werken om van hem te kunnen winnen! Je komt er wel Chris.

Rohan van der Wolf was, net als Chris, ook voor het eerst actief in de -15 en ook de jongste in zijn poule. Zijn eerste partij pakte hij met een stevige verwurging en ook in de twee daaropvolgende partijen was hij beter dan zijn tegenstanders. Hij liet zeer mooi judo zien. De laatste partij was tegen een laatstejaars -15 en die was nog net te pittig. Een knappe 2e plaats voor Rohan!

Hekkensluiters waren Diego van Rosmalen en Ilse Vissers. Beiden wat meer ervaren. Diego wist 2 partijen prachtig te winnen. Dit zorgde ook voor hem voor een 2e plaats. Ilse sloot de dag af. Ze wist 2 potjes te winnen en ook zij kreeg dus de medaille voor de 2e plaats.

Kijk ook eens op onze site of facebookpagina voor meer nieuws over Judoclub Made.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen