Hoofdmenu

Glasvezelcampagne in gemeente Drimmelen wordt verlengd tot 20 april 2020

26-03-2020 201 keer bekeken 0 reacties

Het blijft nog even spannend of er glasvezel komt in het buitengebied en de kleinere kernen in gemeente Drimmelen. Het benodigd deelnamepercentage van 40% is op de deadline helaas niet behaald. Gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus is dat begrijpelijk.

Aanmelden nog steeds mogelijk
Glasvezel buitenaf ziet dat de behoefte aan snel internet groot is, maar begrijpt ook dat inwoners, gezien de ontwikkelingen, langer de tijd nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken. Inwoners van Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Wagenberg, de buurtschappen Blauwe Sluis en Helkant en het buitengebied van gemeente Drimmelen kunnen zich alsnog inschrijven zonder extra aansluitkosten.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen, wordt er glasvezel aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden voor glasvezel, door een abonnement voor internet, televisie en/of telefonie af te sluiten bij één van de vier dienstaanbieders: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

Inzet van lokale partijen en ambassadeurs onmisbaar
De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om het benodigde percentage te behalen. Marc Crans, projectleider bij Glasvezel buitenaf: “Lokale verkopers en ambassadeurs hebben zich erg ingezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Er komen dagelijks nog aanmeldingen bij, maar we begrijpen ook dat mensen nu niet bezig zijn met glasvezel. Voordat het coronavirus toesloeg zagen we een mooie stijging van het aantal aanmeldingen. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat het benodigde percentage haalbaar is. Juist in de huidige situatie, waarin kinderen online les krijgen, veel mensen thuis moeten werken of willen beeldbellen met familieleden, is de behoefte aan snel en stabiel internet extra groot. Het is een groot voordeel dat we online kunnen werken en met elkaar in contact kunnen blijven.”

Glasvezel buitenaf houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en organiseert de komende tijd daarom geen informatie- of inschrijfavonden. Crans: “Er zijn verschillende mogelijkheden voor inwoners om hulp of advies te krijgen. De lokale verkopers kunnen telefonisch veel vragen beantwoorden, of helpen bij het afsluiten van een abonnement. Daarnaast kunnen inwoners zich online aanmelden bij de dienstaanbieder van hun keuze. Alle inwoners ontvangen hierover persoonlijk bericht.”

Kijk op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/drimmelen voor meer informatie over de glasvezelcampagne.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen