Hoofdmenu

Gezocht: mensen die nu al willen nadenken over wonen als ze oud(er) zijn.

16-05-2020 372 keer bekeken 0 reacties

Bent u zo iemand? Lees dan onderstaand bericht!

Herkent u dit: u woont al jaren met plezier in uw huis, de kinderen zijn er groot geworden, en wellicht komen de kleinkindjes ook met enige regelmaat spelen. Eigenlijk zou u nooit weg willen. Soms echter vraagt u zich bezorgd af hoe dat moet als u straks ouder wordt: als het huis te groot wordt, of groot onderhoud nodig heeft, of erger, als u alleen komt te staan. 

Een vaak gehoorde droom is ‘dan kopen we met een paar vrienden een groot huis, en dan gaan we samen wonen, en desnoods delen we kosten van een verpleegkundige ook met elkaar’. De praktijk leert dat ’t bij een droom blijft omdat het een hele stap is om een geschikte plek te vinden, dat te verbouwen, met elkaar leefafspraken te maken enzovoort. 

En toch: we denken dat het moet kunnen werken. Een mini-woongemeenschap met ieder een eigen volwaardige woonplek, huis of appartement, met een tuin (die wordt onderhouden) met plekjes waar je elkaar toevallig tegen kunt komen, en met de afspraak dat je elkaar in het oog houdt en waar nodig een handje helpt. Ik heb dat idee uitgewerkt in een woonconcept getiteld: ‘(samen) wonen om te léven’. Ook voor dit concept geldt echter: het is niet zo maar in praktijk gebracht. 

Daarom: gezocht! Mannen en vrouwen die regie willen houden op hun toekomstige (woon)leven en met ons willen ontdekken hoe dat werkelijkheid wordt. 

Het aanbod is dat we met elkaar in gesprek gaan, om te beginnen om ieder’s behoeften te verkennen. Van daar kijken we weer verder. Kosten? Nul. 

Bent u geïnteresseerd? Stuurt u dan een e-mail naar n.leeuwenkuijl@pit2projects.nl of belt u me op 06-54791792. 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen