Hoofdmenu

Voorbeeldwoningen gezocht voor gratis energiescan

Simone De Jong 28-05-2020 401 keer bekeken 0 reacties

Overweegt u uw huis te verduurzamen en woont u in Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Wagenberg, Made of Drimmelen? Geef uw huis dan op als voorbeeldwoning voor een gratis energiescan.

De gemeente Drimmelen is namelijk op zoek naar voorbeeldwoningen uit verschillende bouwperiodes waarbij een energiescan uitgevoerd kan worden.

Energiescan
Een energiescan houdt in dat u bezoek krijgt van een onafhankelijke adviseur van het Regionaal Energieloket. De adviseur kijkt naar de bouwkundige staat, de installatietechnische staat en de luchtkwaliteit van uw huis, ook neemt hij infraroodfoto’s en stelt u een aantal vragen.

Stappenplan
Op basis van deze informatie ontvangt u van de adviseur een stappenplan om uw huis te verduurzamen. Het is vervolgens aan of u met één of meerdere stappen aan de slag wil gaan. De stappen gaan over ‘no-regret-maatregelen’ (dingen waar u geen spijt van krijgt, omdat ze altijd winst opleveren) tot volledig aardgasvrij wonen: kleine maatregelen, isoleren, ventileren en warmteterugwinning, zonne-energie en duurzaam verwarmen.

De gemeente plaatst het stappenplan vervolgens (geanonimiseerd) online op zijn website, zodat ook andere huiseigenaren met een vergelijkbare woning (uit bijvoorbeeld dezelfde bouwperiode) het plan kunnen gebruiken.

De gemeente kiest per dorp 5 verschillende woningen die gebruik mogen maken van de gratis energiescan, verdeeld over verschillende typen en bouwjaren.

Aanmelden
Wilt u uw huis aanmelden? Stuur een mailtje naar energieteam@drimmelen.nl o.v.v. voorbeeldwoning. Bij meerdere aanmeldingen in een dorp waarbij er sprake is van hetzelfde type huis uit of huizen uit dezelfde bouwperiode vindt er een loting plaats.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen