Hoofdmenu

"Samen eten is meer dan alleen het ontbijtje"

Anita Dudok 28-01-2021 334 keer bekeken 0 reacties

Het jaar 2020 van het ontbijtje gebundeld in een fotoboek vol mooie foto's, teksten en brieven van de ouderen.

Gelukkig gebeuren er ook nog mooie en leuke dingen in deze tijd waar we wél blij van worden. Zoals afgelopen maandag toch wel een dag met een gouden randje was voor mij en voor vele ouderen in Terheijden

Alle mooie momenten van wel een heel bijzonder en bizar jaar 2020, van het ontbijtje in de Cour tot het ontbijtje aan huis, samengevat in een prachtig fotoboek.

Het coronavirus heeft veel impact gehad op het sociaal leven van vooral alleenstaande/eenzame ouderen. Het ontbijtje, inmiddels een begrip in Terheijden, heeft vele ouderen opener gemaakt naar hun omgeving en er ontstonden mooie vriendschappen. Door de komst van het coronavirus werd hun sociaal leven, ontmoeting en deelname aan activiteiten behoorlijk beperkt. Wij als vrijwilliger hebben geen seconde getwijfeld en gingen de ontbijtjes bij de mensen thuis bezorgen. Zo kunnen zij tot op de dag van vandaag iedere week genieten van hun ontbijtmomentje. Even dat beetje extra aandacht wat ze nu zo hard nodig hebben geeft hen positieve kracht om nog vol te kunnen houden. Even een praatje, het contactmoment wat nu nog belangrijker is.

Afgelopen maandag verrasten we de vaste deelnemers met dit prachtige boek met heel veel foto's, teksten en brieven die ze zelf hebben geschreven. Mooie herinneringen die we samen hebben gemaakt en die hopelijk nog vele ouderen inspireren voor meer levenslust. Om straks weer de motivatie te hebben elkaar weer te mogen ontmoeten en gezellig samen te kunnen ontbijten in de Cour. Voor nu nog even volhouden en blijf gezond!

Dit boek is mede mogelijk gemaakt door het project "Samen aan de Slag" binnen de gemeente Drimmelen.    De vrijwilligers Anita, Vjeko, Mariëlla, Carla en Jaqueline.                                                                                                

De uitbater van de Cour Tim Ovington

Bedankt Gerard van Vugt en Johan van der Vlist (kijkopdrimmelen) voor het maken van foto's. Meer foto's van de uitreiking kun je kijken op www.kijkopdrimmelen.nl of op de Facebookpagina van Anita Dudok

                                                    EEN KLEIN GEBAAR MET EEN GROOT EFFECT!

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen