Hoofdmenu

Canvas doekjes Challenge 75 (+1) jaar Bevrijding

17-03-2021 2623 keer bekeken 0 reacties

Vorig jaar hadden wij een super plan om op originele wijze invulling te geven aan 75 jaar bevrijding. Alles was geregeld: locaties, muziek, mensen die hun verhaal over bevrijding en vrijheid kwamen vertellen, materiaal voor bezoekers om een "vrijheidsdoekje" te beschilderen, en toen kwam corona..

Maar het thema “vrijheid” en “bevrijding” is door Corona een actueler thema dan ooit geworden. Daarom gaan we nu op een andere manier invulling geven aan ons oorspronkelijke plan.

  • Omdat alle materialen al aangeschaft waren om de deelnemers, bezoekers, scholieren enz. op een canvasdoekjes te laten schilderen of verwoorden wat “vrijheid” voor hen persoonlijk betekent, gaan we daar mee verder. Het wordt een: 

                            “CANVAS DOEKJES CHALLENGE”!

  • Inmiddels zijn er al heel wat verenigingen, zorgcentra en centra voor dagopvang of activiteitenbegeleiding, scholen, hobbyclubs, scoutingverenigingen enzovoort,  benaderd om mee te doen aan onze Canvasdoekjes Challenge en een doekje te beschilderen in het thema: "Wat betekent vrijheid voor jou?"
  • Er wordt een wandelroute in ieder kern van de gemeente gemaakt langs ramen van scholen, bibliotheek, zorg- en woonzorgcentra en winkels enz. om al die doekjes te exposeren. Want wandelen is zowat het enige wat we nog wel mogen doen. 

Wat zal dat een bijzondere wandeltocht worden langs al die “vrijheids-schilderijtjes”!

  • In 't Carillon van 21 april 2021 worden de wandelroutes gepubliceerd.
  • Je kunt de wandelroutes natuurlijk ook fietsen en dan zo in alle kernen van de gemeenten de expositie bekijken.

Tip:        In de periode vanaf 11 maart tot en met 5 mei wordt er wekelijks in 't Carillon een verhaal van de in de inleiding genoemde verhalenvertellers geplaatst!

Ook zin om mee te doen aan onze challenge? Meld je dan aan via activiteiten.vipp@gmail.com Het doekje wordt door ons, geheel coronaproof, in de brievenbus bezorgd. Heb je geen verf of kwasten tot je beschikking, dan leveren we dat ook in bruikleen.

Kijk voor meer informatie ook op: Home | Samenonderwegnaar75jaarbevrijding (jimdosite.com)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen