Hoofdmenu

Woningbouw in Hooge Zwaluwe (start proces)

Gemeente Drimmelen 25-02-2022 772 keer bekeken 0 reacties

De vraag naar woningen is groot en daarom moeten er in de gemeente Drimmelen nieuwe woningen worden gebouwd.

Deze woningen zijn een toevoeging op de bestaande woningvoorraad binnen de gemeente. De nieuwe woningen bieden een mooie kans voor woningzoekenden. Er worden nieuwe woningen gebouwd in alle dorpen in de gemeente, en dus ook in Hooge Zwaluwe.

Mogelijke woningbouwlocaties inventariseren

Na een eerste gesprek met de bewonersgroep Hooge Zwaluwe voor Mekaar heeft bureau Ruimtemeesters een inventarisatie gedaan van mogelijke woningbouwlocaties. Dit zijn meer locaties dan in de Omgevingsvisie van de gemeente zijn aangegeven. In de komende weken worden gesprekken gevoerd over deze locaties in kleine groepjes met inwoners, ondernemers en verenigingen uit het dorp. Ruimtemeesters heeft samen met de bewonersvereniging Hooge Zwaluwe voor Mekaar en coördinator Dorpsgericht Lilian Lambrechts sleutelfiguren uitgenodigd voor deze gesprekken.

Later in het voorjaar worden alle inwoners van Hooge Zwaluwe uitgenodigd mee te denken

Na de gesprekken worden de locaties die het minst kansrijk zijn, weg genomen uit de mogelijkheden. Later in het voorjaar organiseren we een breder omgevingsdialoog, waar alle inwoners van Hooge Zwaluwe voor worden uitgenodigd. Hierna wordt de selectie van mogelijke locaties voor woningbouw opnieuw bijgesteld. Deze selectie wordt dan voorgelegd aan de gemeenteraad, zodat zij hier een besluit over kunnen nemen.

Op deze manier wordt u als inwoner van Hooge Zwaluwe betrokken bij de mogelijkheden voor de woningbouwlocaties in het dorp en hebben we een zo transparant mogelijk proces.

Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met Lilian Lambrechts, coördinator dorpsgericht werken via llambrechts@drimmelen.nl   

 

 

Bron foto: Gerard van Vugt

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen