Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 06-02-2023 526 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 8 februari om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van • 42 Actueel • De waternoodramp 1953 • Afscheid dirigent Peter Ligthart • Voorleeswedstrijd • Willeke Alberti in de Wijngaerd • Achter de schermen kerstuitzending jaren 50 Dorp • Bijzondere hobby’s - Jan van Gijzel - deel 2

42 Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

De waternoodramp 1953

De Watersnoodramp van 1953 is de grootste Nederlandse natuurramp van de 20ste eeuw. Een zware noordwesterstorm in combinatie met springtij, zorgde ervoor dat grote delen van ons land overstroomden. Bijna 2000 mensen overleefden de ramp niet, net als duizenden dieren. De verwoesting was enorm. Ook in Drimmelen werd hierbij stil gestaan. Joost Pieterman ging in gesprek met Louis van Suijlekom, voorzitter van de Heemkundekring Made en Drimmelen. Hij vertelt ons wat deze ramp in Drimmelen betekende en laat ons gedenkwaardige plekken zien.

Afscheid dirigent Peter Ligthart

Op 22 januari nam het Mades Mannenkoor en Amor Musae afscheid van hun dirigent peter Ligthart. Natuurlijk deden ze dat feestelijk met een afscheidsconcert. Het afscheid was onder muzikale begeleiding van Amor Musae en Mades Mannenkoor. Ook zong soliste Annet Dellegno met beide koren. Wij laten u een aantal fragmenten horen uit nummers tijdens het concert.

Voorleeswedstrijd

Het is altijd weer spannend om deel te nemen aan een voorleeswedstrijd. Ook dit jaar werd deze weer gehouden in onze gemeente. Leerlingen afkomstig van alle basisscholen uit de gemeente Drimmelen lazen voor uit hun favoriete boek tijdens deze wedstrijd en natuurlijk werden ze luidkeels gesteund door hun medeleerlingen. Wij maakten een samenvatting.

Muziek in de regio – Dansgroep Fuse

In onze rubriek ‘Muziek in de regio’ kunt u dit keer kijken naar dansgroep Fuse uit Terheijden.   Dansschool Fuse geeft in hun studio danslessen voor kids vanaf 2 jaar en is dan ook een begrip voor terheijden en omgeving. De dansers leren daar een goede technische basis. Een staaltje van hun vaardigheden ziet u in deze uitzending.

Willeke Alberti in de Wijngaerd

Op 17 januari jl. opende burgemeester Boy Scholtze de feestmiddag in de Wijngaerd en kondigde aan dat  Willeke Alberti ging optreden. Alle aanwezigen, maar ook de band en Willeke zelf, genoten volop. Het werd een  fantastische middag voor iedereen! Deze samenvatting is gemaakt om de bewoners nog een keer heerlijk te laten nagenieten via hun beleef-tv. Wilt u het ook graag zien? Kijk dan naar onze uitzending, want het wordt niet gepubliceerd op onze social media kanalen.

Achter de schermen kerstuitzending jaren 50 Dorp

Tijdens de kerstdagen kon u kijken naar de Kerstspecial van Omroep Drimmelen, die grotendeels is opgenomen in het mooie ‘Ons Jaren 50 Dorp’ te Hooge Zwaluwe. Deze week bieden we u een kijkje achter de schermen van de opnames.

Bijzondere hobby’s - Jan van Gijzel - deel 2

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s’ ging Joost Pieterman in gesprek met Jan van Gijzel. Hij houdt duiven en vertelt vol passie over de duivensport en de ontwikkelingen daarbinnen. Natuurlijk ziet u ook beelden van zijn duiven. Deze week ziet u de 2e aflevering van dit tweeluik.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen