Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 13-03-2023 601 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 15 maart om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van • Judoclub Made bestaat 60 jaar • Portret Theo den Exter • Beelden lage Zwaluwe - deel 2 • Werkbezoek Minister Mark Harbers • 100 jaar KPJ • Jeugdtoernooi de Baroniecup van schaakvereniging ’t Paardje

Beelden lage Zwaluwe - deel 2

Graag nemen wij u mee op een interessante tour langs de vele standbeelden en monumenten in de gemeente Drimmelen. Hoe vaak komen wij als inwoners van de gemeente Drimmelen niet in ons eigen dorp of 1 van de 5 anderen? Ontelbare keren! En elke keer weer rijden of lopen wij, zonder echt nog te kijken, langs al die standbeelden en monumenten, die daar overal staan. Samen met de gemeente Drimmelen willen wij als Omroep Drimmelen daar graag iets aan doen. In deze mini-serie geven wij ruimschoots aandacht aan alle kerkdorpen met hun eigen specifieke beelden en monumenten. Deze keer ziet u deel  2 over de beelden in Lage Zwaluwe.

Judoclub Made bestaat 60 jaar

Zaterdag 4 maart vierde Judoclub Made groot feest. Hun club bestond toen  60 jaar. Een jubileum dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Er was de hele dag  een vol programma, met vooral veel sport en als hoogtepunt een workshop door voormalig judoka Juul Franssen. Wij maakten een verslag, waarin natuurlijk ook een paar leden vertellen wat hen zo aanspreekt in deze sport.

Portret Theo den Exter

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Theo den Exter uit Terheijden.  Hij vertelt in deze uitzending honderd uit over zijn leven, zijn vrijwilligersbezigheden, zijn gezin en zijn hobby’s. Natuurlijk kon daar ook het Traais Energie Collectief niet aan ontbreken. We namen ook even een kijkje bij de Energiebrouwerij in Terheijden.  Kortom: een boeiend portret  over een energieke man met een groen hart.

Werkbezoek Minister Mark Harbers

Op uitnodiging van de VVD Drimmelen kwam Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, naar onze gemeente. Hij bezocht eerst de Waterput in Wagenberg, waar hij in gesprek ging over het snelfiets pad dat de gemeente wil aanleggen tussen Wagenberg en Breda en over het aanleggen van mobiele flitspalen op wegen waar veel te hard gereden wordt. Daarna ging het gezelschap naar Drimmelen, waar de Minister in gesprek ging met ondernemers. U ziet een korte samenvatting van dit bezoek.

100 jaar KPJ

KPJ Made is in 1923 opgericht voor alle katholieke plattelands jongeren van 12 tot en met 30 jaar. Nu is het niet alleen meer voor de jongeren van het platteland, maar voor iedereen. Made telt nu ongeveer 250 leden, waarvan zo’n 40 aspiranten (tot 18 jaar) en is hiermee een van de grootste KPJ’s van heel Brabant!

Jeugdtoernooi de Baronie Cup van schaakvereniging ’t Paardje

Op zondag 26 februari werd door de jeugd weer gestreden om de Baronie Cup. Dit toernooi is speciaal voor de regionale jeugd die begint met schaken. De kinderen waren verdeeld in Stap1, Stap2 en Stap3 en hoger. Wij maakten beelden en laten natuurlijk ook de kinderen zelf vertellen over hun passie voor schaken.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen