Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 20-03-2023 589 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 22 maart om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Halfvasten • Dorpsgericht Werken - Fietsmaatjes • Samenvatting Snertconcert St. Caecilia • Beelden lage Zwaluwe - deel 2 • Judoclub Made bestaat 60 jaar • Portret Theo den Exter

Halfvasten

Op zondag 19 maart was het halfvasten ofwel Laetare (Latijn voor Verheug U). Op deze zondag werd gevierd dat de vastentijd halfweg is en dat (over drie weken) het Paasfeest in aantocht is. Vanaf de negende eeuw had deze zondag een feestelijk karakter. In een aantal plaatsen waar een oude carnavalstraditie bestaat, wordt met Halfvasten een carnavalesk feest gevierd. Ter gelegenheid van halfvasten laten we u beelden zien van het afgelopen carnavalsfeest.

Dorpsgericht Werken - Fietsmaatjes

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Jenny van Schooten (Fietsmaatjes Made) en Margot Pelders (Fietsmaatjes Oosterhout).

Samenvatting Snertconcert

De slagwerkgroep van   Harmonie- en Tamboerkorps St. Caecilia uit Made verzorgde op 5 maart in Fletcher Hotel-Restaurant De Korenbeurs, een snertconcert. We konden genieten van een bijzonder concert, maar ook van verse, huisgemaakte erwtensoep. Aan dit concert verleende ook het Malletkorps uit Wouw en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe hun medewerking . Wij alten u een samenvatting zien.

Beelden lage Zwaluwe - deel 2

Graag nemen wij u mee op een interessante tour langs de vele standbeelden en monumenten in de gemeente Drimmelen. Hoe vaak komen wij als inwoners van de gemeente Drimmelen niet in ons eigen dorp of 1 van de 5 anderen? Ontelbare keren! En elke keer weer rijden of lopen wij, zonder echt nog te kijken, langs al die standbeelden en monumenten, die daar overal staan. Samen met de gemeente Drimmelen willen wij als Omroep Drimmelen daar graag iets aan doen. In deze mini-serie geven wij ruimschoots aandacht aan alle kerkdorpen met hun eigen specifieke beelden en monumenten. Deze keer ziet u deel  2 over de beelden in Lage Zwaluwe.

Judoclub Made bestaat 60 jaar

Zaterdag 4 maart vierde Judoclub Made groot feest. Hun club bestond toen  60 jaar. Een jubileum dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Er was de hele dag  een vol programma, met vooral veel sport en als hoogtepunt een workshop door voormalig judoka Juul Franssen. Wij maakten een verslag, waarin natuurlijk ook een paar leden vertellen wat hen zo aanspreekt in deze sport.

Portret Theo den Exter

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Theo den Exter uit Terheijden.  Hij vertelt in deze uitzending honderd uit over zijn leven, zijn vrijwilligersbezigheden, zijn gezin en zijn hobby’s. Natuurlijk kon daar ook het Traais Energie Collectief niet aan ontbreken. We namen ook even een kijkje bij de Energiebrouwerij in Terheijden.  Kortom: een boeiend portret  over een energieke man met een groen hart.

Wijziging programmering Omroep Drimmelen TV

Vanaf 31 maart zal de programmering van Omroep Drimmelen worden gewijzigd. Tot nu toe werd het programma van onze wekelijkse TV uitzending op woensdagavond 19.00 uur ververst. Vanaf de laatste week van maart zal deze verversing ingaan op vrijdagavond om 19.00 uur. Dit betekent dat de uitzending van 22 maart langer blijft doordraaien, namelijk tot vrijdagavond 19.00 uur. Daarna zal de programmering iedere vrijdagavond worden gewijzigd. Ook onze wekelijkse nieuwsrubriek krijgt een andere outlook en de naam 42Actueel verandert in Drimmelen Actueel.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen