Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 05-04-2023 637 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 7 april om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Drimmelen Actueel • 30 jaar Wereldwinkel Made • Toeristisch Drimmelen • NLDoet • Bijzondere hobby’s – miniatuur taxi’s • Over smaak valt…. • Muziek in de regio-100 jaar Concordia • Sara dag Made

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

30 jaar Wereldwinkel Made

De Wereldwinkel in Made is op 19 maart 1993 ontstaan vanuit de werkgroep 'Kerk en Samenleving' en bestaat dus 30 jaar. In eerste instantie werd op kleine schaal begonnen met de verkoop van koffie, thee en siervoorwerpen in plaatselijke supermarkten en bij de Rabobank in Made. In 1996 werd met behulp van de gemeente Made, de familie Rovers en vele vrijwilligers, de Wereldwinkel in de Marktstraat van Made gerealiseerd. Wij gingen er op bezoek en spraken met Gerard Thijssen en Ricus Tiekstra van de Wereldwinkel.

Toeristisch Drimmelen

Iedereen in onze gemeente weet hoe prachtig Drimmelen is, maar ook voor toeristen is de Biesbosch-streek de moeite van het bezoeken meer dan waard. Wij starten deze week met een nieuwe rubriek: Toeristisch Drimmelen. Corine Polak van Recreatief Drimmelen vertelt ons er in deze eerste aflevering meer over.

NLDoet

Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in het land, weer NLDoet. Ook vele vrijwilligers uit Drimmelen steken elk jaar hun handen uit de mouwen. Dit jaar stonden er ruim 200 klussen binnen onze gemeente op de planning. Met ongeveer 30 deelnemers gingen ze met koffie en gebak op bezoek bij inwoners. Ook brachten ze energiebesparende materialen in huizen aan. Door het slechte weer ging het opknappen van tuintjes niet door. Dit werd verzet naar 31 maart. Ook de wethouders Bakker en Vissers staken met veel plezier de handen uit de mouwen. Wij laten u een kort verslag zien.

Bijzondere hobby’s – miniatuur taxi’s

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s’ ging verslaggever Joost Pieterman dit keer op bezoek bij onze vrijwilliger Marcel Raafs. Naast zijn drukke werkzaamheden voor Omroep Drimmelen verzamelt hij al jaren miniatuur taxi’s en heeft inmiddels een indrukwekkende verzameling. Hij vertelt er enthousiast over en natuurlijk laten wij ook zijn verzameling zien.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Corine Polak uit Drimmelen.

Muziek in de regio-100 jaar Concordia

Fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe werd op zaterdag 17 maart 1923 opgericht en bestaat dus 100 jaar. Reden voor een feestje, dus kon een jubileumconcert in Zaal Concordia niet ontbreken.  Wij laten u in deze uitzending een fragment zien uit het concert.

Sara dag Made

Drie jonge vrouwen van rond de 50, Carla Theuns-van Geloof, Jolanda de Keizer en  Monique Verwijmeren,  vonden het zonde dat een traditie van meer dan 30 jaar verloren zou gaan. Daarom zetten zij gezamenlijk de Sara-stichting op. De Sara dag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 15 april met als thema: Fabulous 50. Onze verslaggever Joop vd Sande ging in gesprek met de 3 dames en met Dylan van der Steen, exploitant van Hotel Het Trefpunt, over de Sara-stichting en de organisatie.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen