Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 10-05-2023 566 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 12 mei om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Drimmelen Actueel • Boy Scholtze ruim 100 dagen burgemeester • Dodenherdenking 4 mei • Bijzonder hobby’s • Concert De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest-deel 1 • Heel De Wijngaerd bakt • Conert De Wilgenband-deel 2

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Boy Scholtze ruim 100 dagen burgemeester

Op 21 december2022 werd Boy Scholtze  geïnstalleerd als burgemeester in onze gemeente. Sinds die tijd zijn we hem al op veel plaatsen tegengekomen, waar wij items maakten voor Omroep Drimmelen. Hij vindt het namelijk belangrijk om heel benaderbaar en zichtbaar zijn.  Hij heeft dus  in alle dorpen van Drimmelen evenementen bijgewoond, openingen verricht en toespraken gegeven. Hij wil daarbij vooral in contact komen met mensen uit onze gemeente. Nadat zijn 100 dagen er ruim opzaten, gaf hij een interview aan de omroep, waarin hij terugblikt op de afgelopen periode.

Dodenherdenking 4 mei-Drimmelen

Op 4 mei herdacht heel Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Natuurlijk deden we dat ook in de gemeente Drimmelen, waar in elk dorp een herdenking werd georganiseerd. Onze vrijheid en vrede zijn geen vanzelfsprekendheden en het is dan ook onze verantwoordelijkheid om deze waarden in de toekomst te beschermen én te behouden. Daarom blijft herdenken belangrijk. Een compilatie van de herdenkingen in de verschillende dorpen kunt u deze week zien in onze uitzending.

Bijzonder hobby’s – Bidpretjes verzamelen

Voor onze serie ‘Bijzonder Hobby’s ging verslaggever Joost Pieterman op bezoek bij Piet de Jong. Hij ging met hem in gesprek over een wel heel bijzondere hobby, namelijk het verzamelen van bidprentjes en doodsprentje en het verschil tussen die 2. In deze 2e uitzending laat Piet zijn verzameling zien en natuurlijk vertelt hij daar ook over.

Concert De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest-deel 1

Op 23 april gaven de Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest een gezamenlijk concert in de theaterzaal van cultureel centrum De Mayboom. De Wilgenband is een gezellige club van mensen met een beperking die met nimmer aflatend enthousiasme sinds 1994 muziek maken. Ze staan onder leiding van Peter Kuijpers. Het Symfonisch RuimteOrkest onder leiding van Caspar Versluis werd bij dit optreden versterkt door het leerlingenorkest MaeStRO!

In deel 1 ziet u een impressie van het optreden van beide orkesten. Deel 2 ziet u iets later in deze uitzending.

Heel De Wijngaerd bakt

Wat begon als een leuk idee van twee huiskamerbegeleiders van De Wijngaerd groeide uit tot een fantastische finaledag! Vier afdelingen van het zorgcentrum – Boerenhoek, Boveneindje, Dagcentrum en Haasdijk – hadden hun smakelijkste en beste ‘bakkersvingers’ ingezet om de trofee Heel De Wijngaerd Bakt! mee naar de afdeling te kunnen nemen. En de winnaar werd de spektakeltaart van ’t Boveneindje.

Concert De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest-deel 2

In deel 2 van ons samenvattend beeldverslag van het concert dat De Wilgenband en het Symfonisch RuimteOrkest gaven, ziet u beide orkesten optreden, met in dit deel wat uitgebreidere aandacht voor de Wilgenband.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen