Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 31-05-2023 511 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 2 juni om 019.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Drimmelen Actueel • Verlichte boten • Drimmelen Politiek • Muziek in de regio-Arwen Ensemble • Beelden Terheijden • Over smaak valt…. • Dorpsgericht Werken-huiskamers

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Verlichte boten

Op 15 april was er weer een Verlichte  Botenshow in Lage Zwaluwe. De boten verzamelden in het Gat van de Vissen en vaarden van daaruit naar de haven. Dat  hoefde overigens niet; er waren ook boten die in de haven bleven. Om 20.45 uur werd begonnen aan de terugvaart, dit is eigenlijk het begin van de verlichte botenshow. Dan werd er 2 x de haven op en neer gevaren. Het was weer een prachtig gezicht. De winnaars van de Verlichte Botenshow 2023 zijn  Leon Broere, Pia Broere, Alex Domenie en Wally Kerstens! Ook namens Omroep drimmelen: Gefeliciteerd!

Drimmelen Politiek

Deze week start Omroep Drimmelen met een nieuwe serie, waarin de politieke partijen in onze gemeente aan het woord komen. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In de 1e uitzending hoort u Riebert Verheugen van de Lijst Harry Bakker over de jeugdzorg en Twan Looije van het CAB over cameratoezicht.

Muziek in de regio-Arwen Ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Tango pour Claude van Richard Galliano.

Beelden Terheijden

Graag nemen wij u mee op een interessante tour langs de vele standbeelden en monumenten in de gemeente Drimmelen. Hoe vaak komen wij als inwoners van de gemeente Drimmelen niet in ons eigen dorp of 1 van de 5 anderen? Ontelbare keren! En elke keer weer rijden of lopen wij, zonder echt nog te kijken, langs al die standbeelden en monumenten, die daar overal staan. Samen met de gemeente Drimmelen willen wij als Omroep Drimmelen daar graag iets aan doen. In deze mini-serie geven wij ruimschoots aandacht aan alle kerkdorpen met hun eigen specifieke beelden en monumenten. Deze keer zijn wij in Terheijden.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Caroline Halters uit Wagenberg.

Dorpsgericht Werken

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Marian Oprins en Jan Luijten over de huiskamers in de gemeente Drimmelen.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1476/ Telfort, Edutel, Fiber.nl Stipte kanaal 2170, en Delta TV op kanaal 12. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1176 / Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte kanaal 3180 , in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen